Statystycznie najwięcej rybiego mięsa spożywają mieszkańcy Islandii, Japonii, Korei Południowej, Fidżi oraz Portugalii - prawie 100 kilogramów rocznie.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 566
Zalogowani 0
Wszyscy 566
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie bliskość
morza tak wpływa
:hihi ...(501665) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia są
jacyś zużyci, nie to
co K ...(501665) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dżąsik nie
wie co emeryci lubią
najbardziej (i mogą ...(501665) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(501665) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(501665) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(501665) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(501665) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(501665) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(501665) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(501665) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
[< Strona główna galerii | Wylij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Bolenie z Regi -
|
Opis | Pozazdrościłem kolegom po kiju wspaniałych zdjęć i postanowiłem wysłać kilka swoich fotek.
Wszystkie rybki zostały złowione w REDZE. Tak, tak, właśnie w tej łososiowatej pięknej rzece.
Jak widać wspaniałe bolenie można złowić wszędzie.
Przepraszam za słabą jakość zdjęć.
Pozdrawiam.
PS. Wspaniała strona -moje ukłony. |
|
Wysłane komentarze Sazan (2004-07-31) | Dwie uwagi zamiast komentarza.
1* Przeczytaj dokładnie instrukcję wysyłki zdjęć a szczególnie w jaki sposób nie może być opisana nazwa pliku.
2* Dział galerii "Pogawędkowe okazy" służy do innych celów niż Twoje zamiary. Zgadłem? :)
| | | wascik wsk (2004-07-31) | Tem boluś po prawej to żyje ? bo farba chyba mu spływa... ładne sztuki :) | | | sacha (2004-07-31) | Waścik-czepiasz się,dlaczego ma żyć?Słyszałem co prawda że są niejadalne ale może ktoś je lubi jeść. | | | radwan (2004-08-01) | dokladnie Sacha. smak rzecz gustu:) | | | wedkarz wawiak (2004-08-02) | Rzecz...dość dziwnego i specyficznego gustu,ale bądźmy tolerancyjni :-))) | | | wykrzyknik (2004-08-04) | Boleń niejadalny?? Tak mówią tylko Ci którzy go nie jedli :-) | | | old rysiu (2004-08-04) | Jadłem bolenia. Jest inną rybą niż lin, szczupak, płoć czy łosoś. Jednak ma swój smak a znacznie różni się kopnsystencją mięsa. Może ten fakt odstrasza trochę, ale z pewnością nie smakoszy ryb. :-) | | | Czez (2004-08-04) | Nigdy nie złowiłem bolenia, ani nigdy nie dane mi było go jeść. Kolejny raz ktoś rozbudza mą kulinarną ciekawość. Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałem się z rybą, która budziłaby tak sprzeczne opinie począwszy od ortodoksyjnego "niejadalny", a skończywszy na "smaczny". Lapidarne de gustibus...które zwykle pada w tego typu dysputach niestety nie zaspokaja mej wspomnianej ciekawości. Dlatego też Wykrzykniku i Oldi. bądź Inni proszę o przepis w dziale "Ryby na stół" z dokładnym wyjaśnieniem co i dlaczego. Z góry uprzedzam, że nie chodzi mi o przepis zakąskowy (czytaj : w zalewie octowej), gdyz to nie ten klimat... | | | torque (2004-08-04) | Jakiś miesiąc temu chciałem sprawdzić plotki o niejadalności bolenia. Jeden ze złowionych został, więc przeznaczony "na kolację". Dziecko zjadło smażonego ja zaś w śmietanie. Przyznam się, że smaczny był pod obiema postaciami. Boleń ma mięso dosyć suche, więc amatorom ryb tłustych bym nie polecał, natomiast śmietanka pasowała do niego bardzo dobrze:) | | | Czez (2004-08-04) | No to ja już nic nie rozumiem :-) Kto jak kto ale Torque jest moim zdaniem smakoszem ! To skąd te pryncypialne stwierdzenia "niejadalny". Czyżby to było tylko takie edzie bedzie typu gdzies usłyszałem, nie jadłem ale se pogadam ot tak dlja paddierżki razgawora... | | | torque (2004-08-04) | Czez za smakosza się nie uważam :), ale... . Jeżeli chodzi o ryby występujące w naszych wodach nie jadłem jeszcze suma i jazia. Nie tylko zaś boleń uchodzi za rybę niejadalną, wśród gatunków wymienianych spotkamy się przecież z kleniem czy brzaną. A to ryby które jakiś czas temu jadłem najczęściej i przyznam się, że naprawdę je lubię. | | | Czez (2004-08-04) | Brzany nie jadłem, ale jak sobie poradziłeś z kleniem ? Ja mu nie dałem rady ;-) Poza tym mięsko troszku rozlazłe. No chyba, że ocet, to wtedy tak :-) Suma gorąco polecam ! To taka cielęcinka...;-) | | | torque (2004-08-04) | Kleń faktycznie najczęściej lądował w occie, choć najpierw był smażony i kilka kawałeczków zjadło się od razu. Klenie i brzany smażone jadałem zazwyczaj nie później niż godzinę, dwie po złowieniu i myślę, że i to miało niebagatelny wpływ na smak. | | | Czez (2004-08-04) | A no jak tak, to zupełnie inna bajka :-) | | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |