SUM:
- Rekord Polski - 102,00 kg
- Złoty medal - od 30,00 kg
- Srebrny medal - od 20,00 kg
- Br±zowy medal - od 15,00 kg
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 571
Zalogowani 0
Wszyscy 571
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie blisko¶ć
morza tak wpływa
:hihi ...(500584) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(500584) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(500584) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500584) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500584) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500584) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(500584) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500584) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(500584) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(500584) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Ryba w czosnku - cz. 3 (Wynik: 1) przez Czez dnia 15-04-2004 o godz. 13:47:54 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Z kiełbaskami masz rację. Zreszt± piszę o nazywaniu kiełbasek per kebabczeta (to z kolei nie fonetycznie, ale spolszczone ;-)). Generalnie jest taka zasada że jak mięsko się grilluje to się na nie mówi kebab (Doener kebap, gyros, kebabczeta, szaorma itp.), a jak smaży to...różnie sie mówi :-) Co do grillowania rybnych kiełbasek to bym na to uważał. Mięso jest moim zdaniem troszkę mało spoiste. Ale np. wołowo-wieprzowe na patyczkach to cudo !!!. Ilo¶ć przypraw może być faktycznie dowolna. Ale tutaj chciałem się trzymać jak najbardziej greckiego oryginału :-)
|
| Nadrzędny |
|
Re: Ryba w czosnku - cz. 3 (Wynik: 1) przez sacha dnia 16-04-2004 o godz. 22:28:10 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Bułgarzy robi± kebabczeta z mielonej jagnięciny +wieprzowiny,dodaj± trochę cebuli i czosnku +cz±ber lub majranek(bywa że i to i to)troche rozmarynu. Idzie wiosna,podam Wam co¶ na szybko bezmięsa. Ogórek,kalafior,marchewka,brokuły,seler naciowy, i co kto jeszcze wymy¶li albo zechce podać dzielimy na małe kawałki(na jeden raz do ustów)kładziemy na jeden talerz,wszystko surowe.W głębokiej misce rozmrażamy szpinak z Hortexu,dodajemy do niego 2-3 roztarte z sol± z±bki czosnku,jogurt naturalny, pastę czerwon± chilli,no powiedzmy łyżeczkę od herbaty,proszek chilli i albo pomidory krojone z puszki albo sami krojmy.Kawałki warzyw moczymy w tym dipie i zjadamy. |
| Nadrzędny |
|
|