BRZANA:
- Rekord Polski - 7,00 kg
- Złoty medal - od 4,00 kg
- Srebrny medal - od 3,00 kg
- Br±zowy medal - od 2,50 kg
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 587
Zalogowani 0
Wszyscy 587
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie blisko¶ć
morza tak wpływa
:hihi ...(500919) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(500919) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(500919) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500919) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500919) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500919) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(500919) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500919) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(500919) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(500919) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Rybna solanka (soljanka) (Wynik: 1) przez Czez dnia 12-12-2003 o godz. 09:00:28 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Szwendanie sie po knajpkach w Twoim, czy też moim miejscu zamieszkania raczej by nic nie dało. Doszły mnie słuchy, że w W-wie jest jaka¶ 1 (słownie : jedna) knajpka, w której serwuj± solankę. Ale już na wschodzie Polski mozna czę¶ciej spotkać solankę w knajpianych kartach dań. Co do nazwy, to nie mam bladego pojęcia sk±d się wzięła. Jest np. danie robione z podobnych do "solankowych" składników, które zwie się forszmak. Brzmi więc niejako z niemiecka i można byłoby je w b. wolnym tłumaczeniu przetłumaczyć, jako "przedsmak, danie wstępne itd.". Problem jednak w tym, że pełna nazwa tego dania brzmi "forszmak dragomirowski", a żeby było jeszcze ciekawiej jeden z przepisów na forszmak znajdziesz w encyklopedycznym opracowaniu kulinarnym pt. "Kuchnia Polska"... |
| Nadrzędny |
|
|