Gdyby sprzęt zapewniał złowienie ryb za każdym razem i w każdych warunkach, wędkarstwo straciłoby swój urok.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 581
Zalogowani 0
Wszyscy 581
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(448230) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(448230) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(448230) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(448230) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(448230) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(448230) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(448230) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(448230) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(448230) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
bior± : ...(59719) Apr 03, @ 09:01:48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Ser kozacki (Wynik: 1) przez Czez dnia 21-09-2009 o godz. 08:47:09 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Z serem zrobisz jak chcesz, ja zdecydowanie odradzam kruszenie, a pod pojęciem zupy nie kryje się całkowite rozpuszczenie sera jak w kwasie, tylko sama konsystencja tego sera ;-) Potem będziesz musiał to wyżymać przez gazę lub jak±¶ ¶cierkę, aby danie nie podchodziło ciecz± juz po jego ostatecznym przygotowaniu. Moim zdaniem nic sobie nie upraszczasz, ale wręcz komplikujesz. Te 48 godzin to dla mnie żaden problem, bo to nie jest danie na już :-)
Mięso na pieczeń marynuje się cało¶ci, a ja pisałem o mięsie na pieczeń, a nie np. grilla, czy panierowane kotlety :-) Na kebab też marynuje się całymi płatami, a potem kroi na malutkie kawałeczki :-)
Alkohol w przypadku dań mięsnych ma do spełnienia co najmniej dwa zadania : dać aromat i skruszyć mięso. Nigdy nie gotowałem żadnego mięsa w piwie. Marynowałem i owszem, tudzież podlewałem piek±ce się golonki, co można nazwać duszeniem w piwie.
Gotowanie mięsa przed jego grillowaniem jest raczej zwi±zane z czasem jego obróbki termicznej. Przykładem mog± być np. spore golonki lub większe i grube kawałki żeberek. Tego typu mięsa najpierw gotuję (dla miękko¶ci i smaku), potem wkładam do marynaty (dla dodatkowego aromatu), a na końcu grilluję. Myslę, że Niemcy upraszczaj± sobie sprawę i gotuj±c w piwie załatwiaj± gotowanie z marynat± czyli uzyskuj± miękko¶ć i smak za jednym zamachem :-) Czy dobrze my¶lę, tego nie wiem :-) ZdradĽ tajemnicę :-) |
| Nadrzędny |
|
|