Bielik jest największym rodzimym drapieżnikiem wśród ptaków, a jego rozpiętość skrzydeł może sięgać aż do 240 cm.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 586
Zalogowani 0
Wszyscy 586
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia są
jacyś zużyci, nie to
co K ...(452610) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dżąsik nie
wie co emeryci lubią
najbardziej (i mogą ...(452610) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(452610) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(452610) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(452610) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(452610) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(452610) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(452610) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(452610) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
biorą : ...(59777) Apr 03, @ 09:01:48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze sš własnociš ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialnoci za ich treć. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Ser kozacki (Wynik: 1) przez yari (angler_59@o2.pl) dnia 19-09-2009 o godz. 22:49:53 (Informacje o użytkowniku | Wylij wiadomoć) | Sorry - pozwolę sobie odpowiedzieć przynajmniej częściowo, bo myślę ze znam odpowiedź. Robię to przy okazji bo sam mam jedno pytanie. Zatem ser w kawałkach bo gdybyś go rozdrobnił od razu to by się w maceracie rozpuścił i powstała by zwyczajna zupa, praktycznie nie do rozdzielenia. Co do tego dlaczego 24-48 godz. to też chyba oczywiste - ktoś stwierdził że ten czas gwarantuje odpowiednie przemacerowanie się sera. Teraz ja mam pytanie. Czy można sól i sos sojowy rozpuścić w letniej przegotowanej wodzie, czy woda musi jak w przepisie, zawrzeć wraz z wszystkimi składnikami ? |
| Nadrzędny |
|
Re: Ser kozacki (Wynik: 1) przez sacha dnia 19-09-2009 o godz. 22:52:17 (Informacje o użytkowniku | Wylij wiadomoć) | Janusz,ja też gotuję na co dzień,Czez też.Nastawiłem,zobaczymy co z tego wyjdzie ale nie jest to pierwszy przepis Czeza który stosuję więc mogę założyć
że da się zjeść ze smakiem.Mało tego,miałem okazję próbować tego co Czez potrafi i zapewniam że konsumpcja odbywała się jeszcze na trzeźwo więc (powrót do domu już niekoniecznie)kubki smakowe pracowały prawidłowo. |
| Nadrzędny |
|
Re: Ser kozacki (Wynik: 1) przez Czez dnia 20-09-2009 o godz. 10:05:03 (Informacje o użytkowniku | Wylij wiadomoć) | Czekam zatem na Twoje przepisy bez sprzeczności :-) Zawsze chętnie się uczę :-)
Co do marynowania w kawałkach, to sprawę wyjaśnił Yari, jak chcesz mieć zupę to marynuj sobie zgnieciony. Dodam tylko, że ciężko Ci będzie go osączyć z marynaty :-) Marynując w kawałkach, po prostu przechylam naczynie nad zlewem i zlewam marynatę. Marynata nie jest ani droga, ani chyba zbyt skomplikowana ;-)))) więc jej ilość dla mnie nie jest problemem i wylewam ją bez rojenia krokodylich łez ;-)
Pytania/stwierdzenia co do adekwatności 48 godzin, a drobienia sera widelcem kompletnie nie rozumiem :( To brzmi mniej więcej tak jakby stwierdzić, po co marynować pieczeń w całości, skoro później jest krojona :-DDD
Powodzenia w gotowaniu na co dzień życzę :-) Mnie go nie brakuje :-) |
| Nadrzędny |
|
|