Czy wiesz, że...
Samiec ciernika samotnie buduje gniazdo i podejmuje opiekę nad wylęgiem. Samica ciernika przebywa w gnieĽdzie tylko w momencie składania jajeczek.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 594
 Zalogowani 0
 Wszyscy 594

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
dzas: widocznie emeryci z mojego otoczenia s± jacy¶ zużyci, nie to co K ...(446932) Apr 26, @ 18:57:18

krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie wie co emeryci lubi± najbardziej (i mog± ...(446932) Apr 26, @ 16:41:35

Tiur: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(446932) Apr 26, @ 00:02:06

dzas: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(446932) Apr 24, @ 21:24:03

mario_z: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(446932) Apr 21, @ 18:55:22

krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(446932) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(446932) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(446932) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(446932) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59510) Apr 03, @ 09:01:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2264
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2042
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2156
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2293
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2124
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2181
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2090
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2133
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2493
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2318
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - No kill - z konieczno¶ci.
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
No kill - z konieczno¶ci.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 04, 2002
Posty: 7676

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 2:22 pm    Temat postu: No kill - z konieczno¶ci. Odpowiedz z cytatem

Link pod rozwagę, dla miło¶ników rybek:

KLIKNIJ.
Majus
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Dec 06, 2008
Posty: 506

Kraj: Polska
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 3:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podoba mnie się komentarz pod artykułem lol

"Jesli ludzi jedz± pangi to i z okoniem z nad Wisly powinni sobie dac rade"

Ale faktem jest ze odechciewa się rybek je¶li dookoła zaduch i pełno brudu.
zabrze
Łowca Węgorza


Dołączył: Apr 05, 2003
Posty: 1857

Kraj: polska
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 4:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bzdety...
Ludzie w mojej okolicy łowi± ryby w Dzierznie dużym i Kanale Gliwickim, po czym je konsumuj± i nic im nie ma. Nawet nie ¶wieca w nocy lol. Z tego co pamiętam to po 97 roku Odra się wyczy¶ciła i przyszła ryba, której wcze¶niej nie było.
_________________
Bercik
old_rysiu
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jul 31, 2002
Posty: 8461

Kraj: Polska
Miejscowość: W±dół
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 5:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zabrze napisał:
Bzdety...
Ludzie w mojej okolicy łowi± ryby w Dzierznie dużym i Kanale Gliwickim, po czym je konsumuj± i nic im nie ma. Nawet nie ¶wieca w nocy lol. Z tego co pamiętam to po 97 roku Odra się wyczy¶ciła i przyszła ryba, której wcze¶niej nie było.


Powiadasz - woda się odczy¶ciła? Tak to tylko pozornie wygl±da - namuły, szlamy - ot - popłynęły. Rzekę zasilił nurt z wymieszanym szambem spod prywatnych domów, wszelakimi truciznami z fabryk lub magazynów. W garażu na prywatnej posesji, znajdziesz tysiace trucizn, które popłynęły z wod± do rzeki. To nie s± namuły czy szlam denny. Ilo¶ć trucizn jest różna. Widuje się w relacjach powodziowych padłe ryby. Utopily się? Nie - to trucizny!
Trucizny też s± różne - jedne zbawienne dla ryb, jak zastrzyk czy ¶rodek farmaceutyczny podziała na różne choroby ryb, inne za¶ normalnie zabijaj±.
Długo nam jeszcze trzeba będzie czekać na czyszczenie wody o jakiej piszesz. Ta woda deszczowa, która poszła do koryt rzek w naturalny sposób - kanałami burzowymi i nie zmieszała się z zanieczyszczeniami.
Taka woda wyczy¶ci dno rzek ale czy ta powodziowa?
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 04, 2002
Posty: 7676

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 6:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zabrze - Twoje argumenty przypominaj± mi pewien artykuł, gdzie autor najpierw zamie¶cił wynik badań wody pod Wawelem. Wygl±dało to katastroficznie, a nie wszystkie pierwiastki były badane. Dalej zamie¶cił zdanie, iż nie przeszkadza to ¶l±skim wędkarzom w łowieniu ryb z tego ¶cieku. Aby było weselej zamie¶cił wypowiedĽ jednego z nich: " pierona my na ¦lunsku mamy gorsze powietrze! Rybka polewom cytryn± i smrodu nie czuję! O komentarzu nie będę wspominał.
Dla ułatwienia dodam, że był to artykuł z poprzedniej epoki, gdy huty i węgiel były gwarantem rozwoju kraju. ;)
Wisła sięoczy¶ciła, ale jeszcze długo nie wezmę z niej ryby do ust i nikogo ni±nie będęczęstował - no kill! ;)
zabrze
Łowca Węgorza


Dołączył: Apr 05, 2003
Posty: 1857

Kraj: polska
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 6:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monki ja nikogo nie namawiam do jedzenia ryb z ¶cieków. Sam wypuszczam ryby łowione z w/w łowisk. Często rozmawiam z wędkarzami, którzy bior± te rybki i pytam czy nie brzydz± się takiego mięsa:?:. Bardzo często słyszę zdecydowanie NIE.
Oldi, jeżeli się nie mylę to woda w rzece płynie a w raz z ni± całe ¶wiństwo też ucieka... Nie wiem ile czasu potrzeba żeby woda z koĽla dotarła do morza. W najbliższy weekend wybieram się na Odrę zobaczymy, co jest grane usmiech
_________________
Bercik
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 04, 2002
Posty: 7676

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 6:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znam chłopaków, którzy z warszawskiej Wisły też jadaj± i mówi±, ze jest super. Ale wolę tego nie robić. ;)
Majus
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Dec 06, 2008
Posty: 506

Kraj: Polska
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 7:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taka powódĽ działa jak spłuczka, w jednym miejscu zabierze ale w innym odda.

Badacze ryb morskich stwierdzaj± przekroczenia metali ciężkich i innego ¶wiństwa więc co dopiero ryby z wód ¶ródl±dowych.

Ale ¶winki i kurczaczki na super paszach też s± be ! do tego ich mięsko ma mnóstwo konserwantów i uszlachetniaczy brrrrr.

Nawet ro¶linki naturalnej nigdzie nie ujrzysz, też mnóstwo chemii.
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 04, 2002
Posty: 7676

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 7:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fakt - fl±dry i turboty będ± nad wyraz smaczne - i pożywne. lol
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu


Dołączył: Jan 14, 2007
Posty: 3532

Kraj: Polska
Miejscowość: Łężyca
PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 8:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bezsensowna jest taka dyskusja. Gdyby¶cie widzieli co trafia do sklepów z hodowli...
Zawsze można się przerzucić na pyszne i zdrowe owoce i warzywa. Dla przykładu- polskie jabłko. Żeby trafiło do sprzedaży i apetycznie wygl±dało przeprowadza się dobrych kilkana¶cie oprysków. ¦rednio co 2 tygodnie jedzie maszyna i kropi chemi±.
Pyszne wędliny i sery... Wędzi się je... pędzlem, dymu nawet nie widz±. Nawet na oscypkach trzeba się znać, żeby nie zje¶ć byle czego, często sera moczonego w słonej, mocnej herbacie.
Jemy gówno - inaczej nie da się tego nazwać i nic na to nie poradzimy, no chyba, że każdy kupi sobie parę kurek, kozę, krowę i barana na kebaba.
old_rysiu
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jul 31, 2002
Posty: 8461

Kraj: Polska
Miejscowość: W±dół
PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 11:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzepetto napisał:
Bezsensowna jest taka dyskusja. Gdyby¶cie widzieli co trafia do sklepów z hodowli...
Zawsze można się przerzucić na pyszne i zdrowe owoce i warzywa. Dla przykładu- polskie jabłko. Żeby trafiło do sprzedaży i apetycznie wygl±dało przeprowadza się dobrych kilkana¶cie oprysków. ¦rednio co 2 tygodnie jedzie maszyna i kropi chemi±.
Pyszne wędliny i sery... Wędzi się je... pędzlem, dymu nawet nie widz±. Nawet na oscypkach trzeba się znać, żeby nie zje¶ć byle czego, często sera moczonego w słonej, mocnej herbacie.
Jemy gówno - inaczej nie da się tego nazwać i nic na to nie poradzimy, no chyba, że każdy kupi sobie parę kurek, kozę, krowę i barana na kebaba.


Tak, jemy gówno, ale nie zaraĽliwe. Ta cała chemia nie jest epidemiologiczna. Organizm nasz juz potrafi funkcjonowac na tych preparatach ale co ma do tego szambo ¶ciekowe? Co ma do tego bakteria koli? O tym wła¶nie jest mowa, jesli rozmawiamy o wodach popowodziowych.
Bartek80
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Mar 20, 2006
Posty: 429

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 9:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

old_rysiu napisał:
Ta cała chemia nie jest epidemiologiczna. Organizm nasz juz potrafi funkcjonowac na tych preparatach ale co ma do tego szambo ¶ciekowe? Co ma do tego bakteria koli? O tym wła¶nie jest mowa, jesli rozmawiamy o wodach popowodziowych.

Bakterie koli gin± już w temperaturze 60-ciu stopni celcjusza, więc np. smażenia nie maj± szans przetrwac! Generalnie nie ma co siac paniki, ewentualne chemikalia je¶li wyst±pi± w dużym stężeniu i tak zabij± ryby, a w małych stężeniach nie zd±ż± się odłożyc w ich organiazmach. Trzeba jeszcze wzi±c poprawkę na to że ryby w czasie powodzi raczej walcz± o przetrwanie a nie skupiaj± się na pobieraniu pokarmu, w zwi±zku z tym przenikanie szkodliwych zwi±zków do ich organizmów jest ograniczone. My¶lę więc że wraz z opadnięciem wody, sytuacja szybko wróci do normy!
_________________
Aquila non capit muscas!
grubyzwierz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Sep 23, 2007
Posty: 694

Kraj: Polska
Miejscowość: Zielona Góra/Pszczew
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe czy producenci np. paprykarzu zaniechaj± odłowów. Chyba zrobię sobie zapasy na cały rok, jeszcze z rybami "zdrowymi" usmiech
_________________
http://www.grubyzwierz.pl
wolff
¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów


Dołączył: Aug 24, 2004
Posty: 1430

Kraj: Polska
Miejscowość: Bytom Górniki
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 10:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grubyzwierz napisał:
Ciekawe czy producenci np. paprykarzu zaniechaj± odłowów. Chyba zrobię sobie zapasy na cały rok, jeszcze z rybami "zdrowymi" usmiech


Najpierw zadaj sobie pytanie ile ryby jest w tym paprykarzu - 5% ?
_________________
Irek
------------------------------------------------
¦pieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz±.
bodzio8247
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Sep 07, 2008
Posty: 276

Kraj: Polska
Miejscowość: Południowe Mazowsze
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 11:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzepetto napisał:
¦rednio co 2 tygodnie
Wybacz Dzepetto,ale gdyby¶ pryskał swój sad z tak± częstotliwo¶ci± ,to we wrze¶niu rwałby¶ włosy z głowy a nie jabłka wink: ¦rednio to raczej 2 razy w tygodniu 8O
grubyzwierz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Sep 23, 2007
Posty: 694

Kraj: Polska
Miejscowość: Zielona Góra/Pszczew
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 12:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wolff napisał:
grubyzwierz napisał:
Ciekawe czy producenci np. paprykarzu zaniechaj± odłowów. Chyba zrobię sobie zapasy na cały rok, jeszcze z rybami "zdrowymi" usmiech


Najpierw zadaj sobie pytanie ile ryby jest w tym paprykarzu - 5% ?


A co to za różnica? usmiech S± "białe kuleczki" w paprykarzu? S±. Czyli ryby też tam s±. A co to te "białe kuleczki" to chyba nie muszę pisać.
_________________
http://www.grubyzwierz.pl
Waldi
Hodowca rosówek
Hodowca rosówek


Dołączył: Aug 05, 2003
Posty: 29

Kraj: Polska
Miejscowość: Brzeg
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bartek80 napisał:
old_rysiu napisał:
Ta cała chemia nie jest epidemiologiczna. Organizm nasz juz potrafi funkcjonowac na tych preparatach ale co ma do tego szambo ¶ciekowe? Co ma do tego bakteria koli? O tym wła¶nie jest mowa, jesli rozmawiamy o wodach popowodziowych.

Bakterie koli gin± już w temperaturze 60-ciu stopni celcjusza, więc np. smażenia nie maj± szans przetrwac! Generalnie nie ma co siac paniki, ewentualne chemikalia je¶li wyst±pi± w dużym stężeniu i tak zabij± ryby, a w małych stężeniach nie zd±ż± się odłożyc w ich organiazmach. Trzeba jeszcze wzi±c poprawkę na to że ryby w czasie powodzi raczej walcz± o przetrwanie a nie skupiaj± się na pobieraniu pokarmu, w zwi±zku z tym przenikanie szkodliwych zwi±zków do ich organizmów jest ograniczone. My¶lę więc że wraz z opadnięciem wody, sytuacja szybko wróci do normy!


Bakterie "COLI" typu kałowego (te s± najbardziej niebezpieczne) s± termotolerancyjne więc ani gotowanie ani pieczenie nie pomoże.
kefaspirit
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Feb 11, 2008
Posty: 407

Kraj: Polska
Miejscowość: Zabrze
PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Waldi napisał:
Bartek80 napisał:
old_rysiu napisał:
Ta cała chemia nie jest epidemiologiczna. Organizm nasz juz potrafi funkcjonowac na tych preparatach ale co ma do tego szambo ¶ciekowe? Co ma do tego bakteria koli? O tym wła¶nie jest mowa, jesli rozmawiamy o wodach popowodziowych.

Bakterie koli gin± już w temperaturze 60-ciu stopni celcjusza, więc np. smażenia nie maj± szans przetrwac! Generalnie nie ma co siac paniki, ewentualne chemikalia je¶li wyst±pi± w dużym stężeniu i tak zabij± ryby, a w małych stężeniach nie zd±ż± się odłożyc w ich organiazmach. Trzeba jeszcze wzi±c poprawkę na to że ryby w czasie powodzi raczej walcz± o przetrwanie a nie skupiaj± się na pobieraniu pokarmu, w zwi±zku z tym przenikanie szkodliwych zwi±zków do ich organizmów jest ograniczone. My¶lę więc że wraz z opadnięciem wody, sytuacja szybko wróci do normy!


Bakterie "COLI" typu kałowego (te s± najbardziej niebezpieczne) s± termotolerancyjne więc ani gotowanie ani pieczenie nie pomoże.

8O
Duża tolerancja cieplna oznacza przystosowanie do życia w ¶rodowisku zewnętrznym a nie tylko na, czy w organizmach żywych.
Zazwyczaj oznacza to przeżycie bakterii od kilku stopni poniżej zera do kilkudziesięciu (wła¶nie ok 60) powyżej zera.
dzepetto
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu


Dołączył: Jan 14, 2007
Posty: 3532

Kraj: Polska
Miejscowość: Łężyca
PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 7:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bodzio8247 napisał:
Wybacz Dzepetto,ale gdyby¶ pryskał swój sad z tak± częstotliwo¶ci± ,to we wrze¶niu rwałby¶ włosy z głowy a nie jabłka wink: ¦rednio to raczej 2 razy w tygodniu 8O

Bo ja miałem na my¶li ekologiczne sadownictwo lol
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Za tre¶ci głoszone na forum dyskusyjnym odpowiedzialno¶ć ponosz± ich autorzy.
Korzystaj±c z forum akceptujesz ten REGULAMIN  System pomocy - FAQ

Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Forums ©
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.16 sekund :: Zapytania do SQL: 76