W RP ¶ródl±dowe wody powierzchniowe zasiedlaj± ryby z 83 gatunków, w tym 59 stanowi± gatunki uznawane za charakterystyczne dla naszej strefy geograficznej.
20 gatunków zaliczonych zostało jako celowo wprowadzonych do wód w wyniku działania człowieka.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 545
Zalogowani 0
Wszyscy 545
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Czw Kwi 08, 2004 1:57 pm Temat postu: Bzura
Czy kto¶ z Pogawędek był kiedy¶ na rybach nad Bzur± :?:
Wojtass Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: ŁódĽ
Wysłany: Czw Kwi 08, 2004 8:20 pm Temat postu:
Witam. Ja mieszkam w Łęczycy i tu nieopodal płynie Bzura, w której nigdy nie lowiłem, ale słyszałem że ryba jest.
Pozdro
Szymek Sporz±dzacz omotek
Kraj: Ireland Miejscowość: Clonmel / Tipperary
Wysłany: Czw Kwi 08, 2004 11:29 pm Temat postu:
Czasami łowię od okolic Pi±tku, z biegiem rzeczki jak daleko uda mi się doj¶ć Wyniki; różne najlepsze wiosn±. _________________ Pozdrowienia dla wszystkich Szymek.
Hemi Hodowca rosówek
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Czw Kwi 08, 2004 11:32 pm Temat postu:
Oj ryba jest. Ja mam domek we wsi Kompina 8km. od Łowicza. Niedaleko wpada do Bzury Rawka. Ryb jest naprawdę duuuużo w Bzurze, ale w ostatnie lato łowiłem same okonki. Zero szczupaków a zwykle było ich tam sporo. Pewnie to kewstia bardzo niskiej wody(na moim odcinku ¶rednio było jej 0.5 metra) albo niestety Bzura d±ży do ¶redniej krajowej czyli bezrybia. Mam nadzieję, że przynajmniej okonie zostan±. Kocham t± rzeczkę, wszystkie złowione ryby wypuszczam. Ostatio zauważylem wzmożon± działalno¶ć kłusoli :evil: co na tak małej rzece może szybko doprowadzić do katastrofy. Ostatnio postanowiłem robić wypady bez wędek na których niszcze kłusownicze shity. Wiem doskonale gdzie ich szukać bo kłusole zawsze stawiaj± je w tych samych miejscach.