Wg raportu ¦wiatowego Funduszu na Rzecz Dzikich Zwierz±t łoso¶ wygin±ł w co najmniej 300 z około 2000 dorzeczy, w których naturalnie występował. Prawie 90% populacji gatunku żyje w czterech krajach: Norwegii, Irlandii, Islandii i Szkocji. Na skraju wyginięcia jest w: Estonii, Portugalii, USA i Kanadzie. W ostatnich 30 latach połowy dzikich łososi spadły o 80%.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 844
Zalogowani 0
Wszyscy 844
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 12:43 pm Temat postu: Zestaw woblerów
Wiem że może to się wydać absurdalne ale łowi±c od kilkunastu lat na spining nigdy nic nie złowiłem na woblera Spininguje na Wi¶le na mazowszu najczę¶ciej kamienne główki lub jezioro. łowię dużo szczupaka bolenia okoni sandacza najczęsiej na obrotówki, wahadła, gumy i cykady.
czy mógłby mi kto¶ polecić z 5 sprawdzonych woblerków takich które warto wrzucić do wody Jako¶ do tamtych przynęt mam przekonanie, sam nawet zajmuje się ich produkcj± a do wobków nie mogę się przekonać
bendericus Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Krosno
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 12:59 pm Temat postu:
Szczupaki, sandacze:
-Dorado Invader 7cm FT
-Dorado Invader 7cm S
-Dorado Classic 9cm B (nadaje się też na bolenie)
Bolenie:
-Dorado Tender 7cm S
-Dorado Tender 7cm GRS
jobda Dyrygent holu
Kraj: Polska Miejscowość: Piaseczno
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 2:07 pm Temat postu:
Polecam woblery SIEK-M i wszelkie własnej produkcji. _________________ Jobda
Roxen Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Brodnica
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 7:01 pm Temat postu:
Ja też na pocz±tku jak zaczynałem łowić nie byłem przekonany do woblerów zawsze górowały obrotówki , gumy i wahadłowki aż do pewnego dnia kiedy na nic ryby nie brały i założyłem woblera na wędke i złowiłem w pierwszym żucie okonia 30 cm od tej pory zaczołem je stosować ale nie zapominam o innych przynętach :
bonski ¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 7:36 pm Temat postu:
Moim faworytem od zeszłego sezonu (złowiłem na niego 90%
drapieżników) jest Berley Frenzy.
Dodatkowi łowię jeszcze na salmo- ciekawostk± wart±
sprwadzenia może być Skinner 10cm.
Oraz na płyciznach używam metod± delikatnego jerkowania-
Rapala Long-Casting Minnow -czarny grzbiet, biały brzuch. _________________ Wszystkie nurty mistyczne wspominały o konieczno¶ci u¶miechu i "obowi±zku rado¶ci".Wędkarstwo nie pozostaje w tyle.