Pracuję na XP .
Co jakiś czas wyskakuje mi okienko, że to stary model i już za niedługo zakończy żywot.
Chciałem kupić najnowszy 8.1 ale co ja widzę?
Zawartość pakietu: Kod aktywacyjny, do aktywacji produktu na każdy sprzęt komputerowy PC
Typ klucza:Klucz do aktywacji pakietu Windows 8 Professional
Gdzie ta dyskietka z programem Windowsa 8.1 ?
Klucz kosztuje prawie 200 zł a ile kosztuje program?
Tylko nie piszcie, że muszę kupić nowy komputer.
krzysztofCz RZEP
Dołšczył: Jul 01, 2006 Posty: 2574
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 2:25 pm Temat postu:
Rysiu, żadnej płytki nie dostaniesz. Dostajesz w formie elektronicznej z kluczem do aktywacji.
old_rysiu Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Jul 31, 2002 Posty: 8461
Kraj: Polska Miejscowoć: Wądół
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 3:22 pm Temat postu:
Widocznie źle napisałem - sory.
Chciałem kupić win8.1 i nie potrafię tego znaleźć. Znalazłem klucz do win8.1
WIN8.1
Teraz mi podpowiedz jak zamontować Win8.1 w moim komputerze.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 4:18 pm Temat postu:
Nie kupiłbym niczego od tego z linku który podałeś.
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 6:54 pm Temat postu:
Zgadzam się z Jankiem. To jest "zalegalizowanie" nielegalnego oprogramowania.
Rysiu wymiana na 8 to nie jest prosta sprawa jeżeli chcesz zachować swoje dane na komputerze.
Gargamel Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Feb 22, 2006 Posty: 880
Kraj: Polska Miejscowoć: Tarnów
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 5:58 pm Temat postu:
Jeśli komputer ma zainstalowany jeszcze winXP to albo jest już na tyle stary, że może nie obsłużyć nowszych systemów, albo z oszczędności na nowych wnętrznościach zainstalowany jest stary system. Tu są wyszczególnione wymagania sprzętowe dla Windows 8.
Ja od dwóch lat korzystam z Linux Mint, obecnie w wersji 17.1 w wersji 64 bit. Mam dostęp do wielu programów również darmowych jak sam system. Sam system wyglądem i sposobem obsługi niewiele się różni od windowsów. Wadą jest, że nie wszystkie stare sprzęty mają dostęp do sterowników. Tak mam np. ze skanerem. Ale to mnie zaczyna mobilizować do odnowienia "parku maszyn".
Najlepiej by było, abyś swój komputer powierzył dobremu "sprzętowcowi", niekoniecznie informatykowi z zawodu, aby sprawdził do czego nadaje się jeszcze Twój komputer, jaki system można na nim "postawić". Jeśli Twój komputer to metalowa skrzynka pod biurkiem, to komponenty, w tym zasilacz, bo pewnie słaby, płyta główna jeszcze z kartą graficzną na slot AGP, stare pamięci, wszystko leciwe i już nie warto inwestować w ten sprzęt. Lepiej kupić laptop z systemem Win 8, bo to taniej wyniesie i mniej prądu "zeźre", czyli też taniej
darogryf Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Aug 10, 2003 Posty: 1008
Kraj: Polska Miejscowoć: Gryfino
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 10:31 pm Temat postu:
Ja myślę, że Rysia sprzęt jeszcze Krzyżacy pamiętają. I jedyna rada to wysłać Malgi do raichu po nowe środki. : _________________ Wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj zrobiliśmy krok do przodu.
the_animal Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Feb 11, 2007 Posty: 1971
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 8:44 am Temat postu:
Myślę, że na starszym sprzęcie gdzie był, lub jest jeszcze W XP - będzie bardzo dobrze chodził W 7. Ósemka to sporo niepotrzebnych gadżetów dla przeciętnego użytkownika :? _________________ www.carpholic.pl www.grubyzwierz.pl
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 9:21 am Temat postu:
the_animal napisał:
...dla przeciętnego użytkownika :?
Może i tak, ale to jest dla Rysia... a o Nim trudno mówić, że jest przeciętny
jjjan Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Nov 17, 2002 Posty: 2420
Wysłany: Piš Lip 24, 2015 9:14 pm Temat postu:
Chodziło mi bardziej o to, że sprzedający miał zero sprzedanych przedmiotów i zero komentarzy. Nie osądzam czy oferowany do sprzedaży klucz był legalny czy nie, ponieważ nie znam się na tym.
Jednak coś było nie tak ponieważ "Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro."