Jak wcze¶niej pisałem w czwartek, przed weekendem połapałem ¶licznych płotek wieczorow± por±. Było ciepełko 26 stopni i piękny wieczór. Rano w pi±tek u mnie był lód na samochodzie i tylko 2 stopnie. Po południu przyjechał Karpiarz i w zanęconym parzon± pszenic± miejscu mimo zimna próbowali¶my co¶ złapać. Janusz złapał niewielkiego kr±pia, ja nic (jak na gospodarza przystało ). W sobotę znowu zimnica, tym razem próbujemy na spining. Niestety rybki nie dopisały, zameldował się krótki szczupaczek i prawidłowo zapięty z całym paprochem w pysku jazgarz 15 cm. W niedzielę łapiemy znowu ja bacikiem na pszenicę, Janusz bolonk± na białe robaczki, delikatne zestawy z żyłk± 0,14 i przyponem 0,12. U mnie ładna płotka ponad 30 cm i kleń 37 cm. Nick Janusza - Karpiarz zobowi±zuje, dlatego też łapie karpika około 1,5 kg.
Dzięki Janusz za wspólne chwile nad wod±
To ja Tobie Waldek za mila goscine no i za lowienie ramie, w ramie u progu Twojej posesji, pieknie dziekuje. Moze uda nam sie to kiedys powtorzyc przy lepszej pogodzie , - pozdrawiam.
kamase Młodszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: ŁódĽ
Wysłany: Pią Maj 23, 2014 6:58 pm Temat postu:
Wczoraj 45min na wodzie. Trzeci rzut i szczupaczek siadł. 45cm nadal pływa w jeziorku.
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Pią Maj 23, 2014 9:01 pm Temat postu:
A nas dzisiaj kaszubskie jezioro o głupiej nazwie Sk±pe obdarzyło całymi 64cm paszczaka
wlodek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Plewiska
Wysłany: Pią Maj 23, 2014 9:08 pm Temat postu:
U mnie dzisiaj kilka okoni, największy 25cm reszta poniżej 20-tu. Na koniec mały bolesław tak ok. 35cm. Bolek z trola na okoniow± gumkę 6cm, zielonego koloru.
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 10:47 am Temat postu:
....... ja dla odmiany z pi±tku na sobotę poleniuchowałem w fotelu nad wod±, celem były węgorze, niestety od osiemnastej do pierwszej w nocy nic kompletnie się nie działo.
.......natomiast tydzień temu miałem zawody spławikowe (mistrzostwa koła) na Krzczeniu niestety zaj±łem najgorsze z możliwych miejsc (czwarte) do pierwszego zabrakło mi zaledwie trzysta punktów (trzydzie¶ci deczko).
_________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
Lesitr Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 12:14 pm Temat postu:
Mariusz, bardzo podoba mi się "relaksacyjne" zdjęcie na fotelu. Jakiej marki browar zapewnił ci taki błogi spokój? Chyba, że specjalnie etykieta na butelce jest "przyćmiona" (bo nie mogę rozpoznać)? _________________ "Polsko¶ć, to nienormalno¶ć" - Donald Tusk, premier RP.
pietruch Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 1:26 pm Temat postu:
Perełka
Raz że widać na zoomie, dwa że wstyd nie poznać ! :p
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 2:05 pm Temat postu:
pietruch napisał:
Perełka
Raz że widać na zoomie, dwa że wstyd nie poznać ! :p
Wstyd to kra¶ć i w nocy z d...y spa¶ć _________________ "Polsko¶ć, to nienormalno¶ć" - Donald Tusk, premier RP.
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 2:55 pm Temat postu:
Nic innego tylko Lubelska Perełka Trzeba wspierać rodzimy browar. : _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 3:04 pm Temat postu:
mario_z napisał:
Nic innego tylko Lubelska Perełka Trzeba wspierać rodzimy browar. :
Mariusz, dzięki za kulturaln± i spokojn± odpowiedĽ. Czy to tylko regionalne piwo, czy do dostania w innych regionach kraju? _________________ "Polsko¶ć, to nienormalno¶ć" - Donald Tusk, premier RP.
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 5:51 pm Temat postu:
Leszku powiem szczerze że nie wiem jak daleko w Polskę idzie Lubelska Perełka, wiem ze tam gdzie jeżdżę na wakacje czyli Łazy koło Łochowa Perły już nie u¶wiadczysz, kolega był ostatni w Polańczyku (gdzie¶ koło Soliny) tam też Perły nie znalazł, ostatnio słyszałem ze Lidl miał się zaj±ć dystrybucj± Perełki, gdyby do tego doszło to była by dostępna w całym kraju.
Ps. A jak się Wam podoba Pogawędkowy polarek :?: _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 7:24 pm Temat postu:
mario_z napisał:
Leszku powiem szczerze że nie wiem jak daleko w Polskę idzie Lubelska Perełka, wiem ze tam gdzie jeżdżę na wakacje czyli Łazy koło Łochowa Perły już nie u¶wiadczysz, kolega był ostatni w Polańczyku (gdzie¶ koło Soliny) tam też Perły nie znalazł, ostatnio słyszałem ze Lidl miał się zaj±ć dystrybucj± Perełki, gdyby do tego doszło to była by dostępna w całym kraju.
Ps. A jak się Wam podoba Pogawędkowy polarek :?:
Już wiem o chodzi z piwem. W W-wie nie widziałem. U
nas tylko przeważnie "ogółne marki".
Jezu, Mariusz , A co chodzi z "pogawędkowym" polarkiem? Chyba jednak "co¶" przegapili¶my? To jaki¶ zlotowy? Dla mnie super, nawet GROM tak się nie ubiera! : _________________ "Polsko¶ć, to nienormalno¶ć" - Donald Tusk, premier RP.
jjjan Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 7:36 pm Temat postu:
Perły stoj± na półce w Tesco.
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 8:13 pm Temat postu:
Lesitr napisał:
mario_z napisał:
Ps. A jak się Wam podoba Pogawędkowy polarek :?:
Już wiem o chodzi z piwem. W W-wie nie widziałem. U
nas tylko przeważnie "ogółne marki".
Jezu, Mariusz , A co chodzi z "pogawędkowym" polarkiem? Chyba jednak "co¶" przegapili¶my? To jaki¶ zlotowy? Dla mnie super, nawet GROM tak się nie ubiera! :
Pozdrowienia dla Boćka. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
artur Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 8:20 am Temat postu:
Ja u siebie w sklepiku mam w stałej sprzedaży Perełkę ;-) ;-). Piwo jest do¶ć mało popularne dla tego nie wszystkie sklepy bior±. W rejonie Wyszkowa nie ma problemu z dostępno¶ci±. _________________ Koniec żartów Panowie, zaczęły się schody.
"Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trza umić "
Robert Pogawędkowy twardziel
Kraj: Francja Miejscowość: Selestat
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 9:01 am Temat postu:
Mary¶,bardzo elegancki polarek a "Perła" i tu, do mnie dotarła którego¶ dnia .
Ot, ¶wiat mały jest .
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 5:17 pm Temat postu:
artur napisał:
Ja u siebie w sklepiku mam w stałej sprzedaży Perełkę ;-) ;-). Piwo jest do¶ć mało popularne dla tego nie wszystkie sklepy bior±. W rejonie Wyszkowa nie ma problemu z dostępno¶ci±.
....... a w Łochowie nigdzie jej nie widziałem.
Robert napisał:
Mary¶,bardzo elegancki polarek a "Perła" i tu, do mnie dotarła którego¶ dnia .
Ot, ¶wiat mały jest .
Dzięki.
Robercie je¶li i do Ciebie Perła dotarła to ¶wiat jest naprawdę mały.
Ps. Dzisiaj wizyta z łódeczk± i spinem na jednym z pod-lubelskich jezior, zanotowane zero brań :cry _________________ Pozdrawiam
Mariusz
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 5:30 pm Temat postu:
Wczoraj drużynowe gruntowe z lodzi. Upał i pierwszy raz nie wytrzymałem kondycyjnie. Poza tym kolega z drużyny w tej chwili "oszalał" na punkcie linów. Żal mi go bo strasznie napracował się wiosłuj±c i walcz±c z wichur±, ale pomimo wszystko nie polecam strategi - lin i kara¶ na zawody. Klapa.
Po godzinie dałem spokój i uciekłem z upału.
Dzi¶ jeden okoń i ostatnie punktowane miejsce. Łowiłem z brzegu. Miałem cał± masę szczupakowych ataków. Wszystkie niewymiarowe. Ale nieĽle sobie połowiłem. Cały czas od 7 do 14 miałem zajęcie, bo brały bardzo często.
Wszystkie czasy w strefie Idż do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2