Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stozek Starszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: Żory |
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 4:54 pm Temat postu: Mrzeżyno |
|
|
Mam pytanie do szanownych kolegów czy jest kto¶ z mrzeżyna nad morzem bo jade tam na wakacje we wrze¶niu i mam kilka pytań odno¶nie możliwo¶ci wędkowania tam.
Bardzo prosze o pomoc
dziekuje
Pozdrawiam |
|
|
yari Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: POZNAŃ |
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 7:38 pm Temat postu: |
|
|
Spróbuj zapytać "Bodzia" on jest z tamtych okolic
Pozdrawiam _________________ Machaj węd± ryby będ±! :-) |
|
|
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Mrzeżyno - masz takie możiwo¶ci:
1. rzeka Rega - wody górskie (PZW)
2. połów w morzu i basenie rybackim - wody morskie ,(opłata roczna lub sezonowa w bosmanacie portu-własno¶ć urz±d morski)
3. jezioro Resko (własno¶ć PGRyb-Mielno-opłata na poczcie lub w ich siedzibie, 40,00zł z brzegu który jest w zasadzie niedostępny lub 60,00zł z łodzi-s± zniżki za 3dni 30%, za 7dni 50%, za14dni 70% stawki podstawowej płacisz kolego) |
|
|
Tom_roy Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziwnów/Sligo Town |
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 10:02 am Temat postu: :) |
|
|
Mrzeżyno:
- od mostu do uj¶cia - wody morskie (zezwolenie można wykupić w Dziwnowie, lub w Kołobrzegu u Inspektora Rybołówstwa Morskiego. Ceny niskie - 1 miesi±c 11 zł + 5 zł podanie, roczna na rok bierz±cy 42 zł + 5 zł podanie i Roczna ulgowa 30 zł - wymagana legitymacja emeryta lub rencisty lub ucznia, studenta). Zezwolenie uprawnia do połowu na wszystkich wodach morskich naszego kraju
- do mostu s± to wody górskie PZW.
Pozdrawiam
Tom _________________ ryba też człowiek ;) |
|
|
wolfram Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku |
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 8:34 pm Temat postu: |
|
|
W sierpniu wybieram się do Mrzeżyna z wędkami. Czy kto¶ z Kolegów tam wędkował, wędkuje? Na jakie ryby można liczyc w Redze i w porcie? Wędkarstwa plażowego nie uprawiam : |
|
|
gucio2020 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra |
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 7:36 am Temat postu: |
|
|
No wł±¶nie... ja nie mam nic zarezerwowane. Ale Mrzeżyno może być. Jadę po 1 sierpnia na parę dni. Zaciekawiło mnie to jezioro Resko.
Powiedzcie czy można tam wypożyczyć jaki¶ sprzęt pływaj±cy na jakiej rybce drapieżnej się skoncentrować. Wszystkie informacje mile widziane.
Pozdrawiam _________________ ...::: Gutek :::... |
|
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 2:25 pm Temat postu: |
|
|
Ja będę prawdopodobnie 7-12 VIII, to raczej się nie spotkamy. |
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 2:52 pm Temat postu: |
|
|
wolfram napisał: |
W sierpniu wybieram się do Mrzeżyna z wędkami. Czy kto¶ z Kolegów tam wędkował, wędkuje? Na jakie ryby można liczyc w Redze i w porcie? Wędkarstwa plażowego nie uprawiam : |
Port to już morze
Okoń, płoć, fl±dra, może troć.
W DĽwirzynie jest marina, może tam maj± łódki. |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 3:57 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
wolfram napisał: |
Port to już morze
Okoń, płoć, fl±dra, może troć.
W DĽwirzynie jest marina, może tam maj± łódki. |
Maj± chociaż aktualne badania _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
|
krzysztofCz RZEP
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 4:09 pm Temat postu: |
|
|
Mariusz najpierw my¶lałem, że chodzi Ci o badania techniczne łódek... o ja niedomy¶lny :oops: |
|
|
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin |
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 8:40 pm Temat postu: |
|
|
krzysztofCz napisał: |
Mariusz najpierw my¶lałem, że chodzi Ci o badania techniczne łódek... o ja niedomy¶lny :oops: |
_________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
|
|
|
gucio2020 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Jelenia Góra |
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 7:26 am Temat postu: |
|
|
Chyba jednak padnie na Dziwnów. Tam chyba więcej do zwojowania z brzegu. Jadę w ciemno i nie mam nic klepnięte wiec wszystko się może zdarzyć _________________ ...::: Gutek :::... |
|
|
ziomek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Tam gdzie Odra i Bóbr |
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 9:52 am Temat postu: |
|
|
We wrze¶niu do Mrzeżyna? To musisz wyskoczyć na Rege na trotki. Je¶li pogoda będzie jak teraz (czyli zimno, wietrznie i deszczowo) to jest szansa, że wrze¶niowe trotki i ło¶ki pojawi± się już w rzece. Czyli spin i na grubo.
Ponadto jest okoń i szczupak. Ale je¶li wrzesień to chyba warto trociowo-łososiowo.
W porcie (uj¶cie Regi), z betonowych umocnień najdalej wychodz±cych w morze powinny brać ¶ledzie.
Również w porcie, poniżej mostu, ale jeszcze nie w morzu. Po prawej stronie (patrz±c w morze), z betonowych umocnień, na wysoko¶ci plaży (nie namieszałem?) widziałem kilka lat temu jak w sierpniu łowili fajne leszcze (1,5-2kg). Na feedery i spławik (co¶ jakby bolonka, tylko przegruntowana). Młokos poniżej 10 lat wyholował przy mnie leszcza ok 3 kg. Zrobił furorę w¶ród spacerowiczów przechodz±cych za jego plecami. Problem z podebraniem - podbierak konieczny. W tym samym miejscu, przy samym betonowym umocnieniu pływały płotki po 20 cm.
Najlepsza ryba (oczywi¶cie dorszyk) w smażalniach po prawej stronie (patrz±c w morze) na wysoko¶ci portu. Mieszkaj± tam rybacy, a żony i córki prowadz± knajpy - największa szansa że dorsz to dorsz i że prosto z porannego połowu. W tym samym porcie kupisz rybkę i sam możesz upichcić. Polecam.
A i tu zajrzyj:
KLIK _________________ "Człowiek będzie zdobywał coraz więcej i więcej, aż przyjdzie dzień, kiedy ¶wiat rzeknie: "Nie mam już nic więcej do ofiarowania" " |
|
|
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca |
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 6:51 pm Temat postu: |
|
|
ziomek napisał: |
We wrze¶niu do Mrzeżyna? To musisz wyskoczyć na Rege na trotki. Je¶li pogoda będzie jak teraz (czyli zimno, wietrznie i deszczowo) to jest szansa, że wrze¶niowe trotki i ło¶ki pojawi± się już w rzece. Czyli spin i na grubo. |
Już w rzece to od kwietnia do czerwca, we wrze¶niu to obligatoryjnie. Pytanie tylko na jakim odcinku się trafi ci±g. Równie dobrze teraz można połowić srebrniaczków w ¶rodkowym biegu rzeki. Trafic po prostu trzeba, ale warto szukać. Warto dla trotek zmarnować trochę czasu nad pomorsk± rzeczk±. |
|
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Po przeczytaniu artykułu animala i grubegozwierza oraz informacji na forum wniosek jest jeden, na morskim odcinku Regi na kontakt z trotk± nie mam co liczyc (chyba, że wzrokowy : ). Zawsze zostaje jeszcze szczupak, a w morzu ¶ledzie, zawsze co¶ |
|
|
dzepetto Redaktor Portalu
Kraj: Polska Miejscowość: Łężyca |
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 12:02 am Temat postu: |
|
|
Z trotk± trzeba niestety trafić. Najłatwiej polowac na kelty, które stoj± w rzece po tarle, jednak nic nie zast±pi emocji przy braniu srebrniaka. Jednego dnia chodzisz bez kontaktu, drugiego masz kilka solidnych brań, więc nastawianie się z góry na cokolwiek (czy to udane połowy, czy też niepowodzenie) jest bez sensu. |
|
|
|