Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:16 pm Temat postu: Konger Arcus Feeder - mała uwaga
Witam,
mam mał± uwagę odno¶nie wędek Konger Arcus Feeder, które s± błędnie oznaczone. Sprawa tyczy się wagi wędek, ponieważ na stronie konger.pl oraz na samych wędkach waga tych kijków jet zawyżona o ok 200 gram. Przykładowo na wędce Arcus Feeder 360/150 jest napisane waga: 480 g a tak naprawdę kij waży 280 gram. Szkoda, żeby kogo¶ to błędne oznaczenie odrzuciło. Arcus to po prostu kontynuacja Avatora. . kije s± na prawdę ¶wietne, dobrze wykonane i w tym przedziale cenowym stwarzaj± duż± konkurencję. Mogę dodać, że z kijem o cw do 150 gr możemy spokojnie jechać nad jezioro na płateczki.
Pozdrawiam _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze.
JKarp Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 7:00 am Temat postu:
Cze¶ć
Na płoteczki? My¶lałem, że powiesz choć o Odrze :
A tak na poważnie masz rację
Janusz JKarp
czesiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Byczyna
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 5:50 pm Temat postu:
Wiesz, wielu wędkarzy przy wyborze kija bardzo często zastanawia się czy kij nie będzie za sztywny. Jednak przy zakupie zbyt "delikatnego" kija maj± problem przy cięższych zestawach. Dlatego przy zakupie tego kija możemy jechać jednego dnia na płateczki, a drugiego dnia użyć tego kija do zasadzki na karpia albo sandacza. _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze.
the_animal Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:31 pm Temat postu:
Co¶ mi się wydaje jak to czytam , że nie używacie słowa "finezja" bo moim zdaniem jak co¶ jest do wszystkiego to na ogół jest do niczego . Wędka na karpia i na płoteczki :?: 8O :? _________________ www.carpholic.pl www.grubyzwierz.pl
czesiu Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Byczyna
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:54 pm Temat postu:
Animal nie będziemy się rozdrabniać, bo skończymy gdzie¶ pomiędzy tyczk± a wypraw± na sumy z Ebro ;) _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze.
the_animal Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 8:43 pm Temat postu:
czesiu napisał:
Animal nie będziemy się rozdrabniać, bo skończymy gdzie¶ pomiędzy tyczk± a wypraw± na sumy z Ebro ;)
Chodziło mi tylko o to , że płoteczki i karpiówk± 3,5 lbs można łowić , ale można i pickerem o paraboliku z żyłeczk± 0,14 główn± . Finezja panie Czesiu _________________ www.carpholic.pl www.grubyzwierz.pl
Bielkiel Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Rozkochów
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 11:21 pm Temat postu:
posiadam taki kijek od kilku tygodni. Nie zd±żyłem go jeszcze wypróbować, ale my¶lę raczej wykorzystać w rzecznych połowach. Dobrze wiedzieć o tej wadze chociaż przyznam szczerze nie zwróciłem przedtem na to uwagi :oops:
artur Pogawędkowy twardziel
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 11:42 pm Temat postu:
Ja bym się poważnie zastanawiał. W.G. mnie lepiej gdy jest waga zaniżona niż zawyżona. Bo zawyżona waga oznacza jedno, brak mięsisto¶ci blanku i wtedy należy zaczynać się bać przeci±żenia wędki, ponieważ prędzej chrupnie niż ta o zaniżonej wadze. Jak dla mnie osobi¶cie to ten konger na starcie dostał czerwon± kartkę. I gdybym miał go kupić to napewno bym tego nie zrobił.
dap Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Dziekanów Le¶ny
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 10:19 pm Temat postu:
Co do Kongera sam mam Carbomaxxa c.w.90 i jestem z niego bardzo zadowolony. Idealnie sprawuje na Wi¶le. Osobi¶cie uważam że Konger jest przyzwoit± firma, zdecydowanie bardziej przykładaj±c± sie do tego co robi± niżJaxon na którym już dwa razy się po¶lizn±łem i trzeci nie zamierzam. _________________ [*] Kochanie zawsze będziesz w moim sercu i pamięci [*]