Polski sektor rybołówstwa stanowi 0,07% PKB, jednakże ma ogromny wpływ na życie społeczno-gospodarcze 3 nadmorskich województw. Udział produktów rybnych w eksporcie stanowi 10% całego eksportu żywno¶ci.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY
Goscie 709
Zalogowani 0
Wszyscy 709
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 4:44 pm Temat postu: Salmo Sting
Mam Pytanie odno¶nie woblera Salmo a k±kretnie Salmo Sting wersja suspending co oznacza suspeding ??? A tak prz okazji to napiszcie na jakie wy woblery łowicie ???
harrygdynia Nastawiacz podpórek
Kraj: Polska Miejscowość: Gdynia
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 5:14 pm Temat postu:
Konkretnie suspending- oznacza neutraln± pływalno¶ć, dalej masz floating - pływaj±ce i sinking ton±ce :
Ostatnio zmieniony przez harrygdynia dnia Pią Mar 16, 2007 5:28 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
dzas Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Grudzi±dz
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 5:19 pm Temat postu: Re: Salmo Sting
Adasiek napisał:
k±kretnie
sorki, nie mogłem się powstrzymać! :
wobler123 Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Ostrołęka
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 5:26 pm Temat postu: Re: Salmo Sting
dzas napisał:
Adasiek napisał:
k±kretnie
sorki, nie mogłem się powstrzymać! :
e tam ani k± ani kon tylko KOŃ-kretnie
Treyk Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 5:37 pm Temat postu:
Lowie na : salmo, dorado, rapala, sieki, kenart i kilka bonito. _________________ Ten kto powiedział, że wędkarstwo uspokaja, nigdy nie łowił ryb.
bonski ¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 7:06 pm Temat postu:
Salmo Sting używam przy metodzie trollingu, gdy nastwiam się
na połów sandacza. Często w czasie trollowania na w/w przynętę przyłowem były bolenie.
W ostanim sezonie najwięcej ryb złowiłem na wobler
Berkleya Frenzy. _________________ Wszystkie nurty mistyczne wspominały o konieczno¶ci u¶miechu i "obowi±zku rado¶ci".Wędkarstwo nie pozostaje w tyle.
DARIOPS Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: PIEKARY ¦L.
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 4:34 pm Temat postu:
bonski napisał:
Berkleya Frenzy.
Możesz opisać jak prowadzisz te Berkleye. Mam takie dwa w kolorze czerwonym i błękitnym. Łowiłem nimi na trolla i stacjonarnie -niestety bez efektów. Ryby były ale na inne woblerki (Storm, Rapala) :roll:
skuli Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Paczków
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 8:28 pm Temat postu: Salmo Sting
Cze¶ć. Kupiłem w tamtym roku Salmo Sting 9cm w wersji pływaj±cej - kolor srebrny z niebieskim grzbietem. Super przynęta na dużego bolenia.
Bolenie i klenie łapię też na wobler GLOG (producent Głogów), jest to HECTOR 5cm pływaj±cy srebny z niebieskim grzbietem. Bardzo dobre s± też woblery DORADO oraz Jugole Jugosławiańskie (prawie nie do dostania). Ale moim zdaniem jedne z najlepszych woblerów polskiej produkcji ma firma SALMO.
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 8:33 pm Temat postu:
DARIOPS napisał:
bonski napisał:
Berkleya Frenzy.
Możesz opisać jak prowadzisz te Berkleye. Mam takie dwa w kolorze czerwonym i błękitnym. Łowiłem nimi na trolla i stacjonarnie -niestety bez efektów. Ryby były ale na inne woblerki (Storm, Rapala) :roll:
Zależy jakie masz modele ja łowię tylko na Frenzy Shallow , w trollu
schodz± na głęboko¶ć ok.2,5m . Na sondzie jak pływam staram się
mieć zazwyczaj 3 metry. Wobler co 10-15 sekund podci±gam , gdy głęboko¶ć się zwiększa np: na 3,5m wypuszczam wobka
dalej ( używam plecionki 0,15mm PowerPro).
Branie najczę¶ciej następuje w czasie podci±gania wobka. _________________ Wszystkie nurty mistyczne wspominały o konieczno¶ci u¶miechu i "obowi±zku rado¶ci".Wędkarstwo nie pozostaje w tyle.
DARIOPS Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: PIEKARY ¦L.
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 11:26 pm Temat postu:
Cytat:
mieć zazwyczaj 3 metry. Wobler co 10-15 sekund podci±gam , gdy głęboko¶ć się zwiększa np: na 3,5m wypuszczam wobka
Branie najczę¶ciej następuje w czasie podci±gania wobka.
bonski ja łowiłem na Berley Frenzy FD7-S. W tym roku kupiłem echo, więc spróbuję skopiować Twoj± metodę. Jakie będ± efekty - dam znać :
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 6:59 pm Temat postu:
DARIOPS napisał:
Cytat:
Branie najczę¶ciej następuje w czasie podci±gania wobka.
bonski ja łowiłem na Berley Frenzy FD7-S. W tym roku kupiłem echo, więc spróbuję skopiować Twoj± metodę. Jakie będ± efekty - dam znać :
Tylko wymień kotwiczki fabryczne w woblerze, na 4 Ownery.
Skuteczno¶ć wzro¶nie o ok.50 %.
Pozdr. _________________ Wszystkie nurty mistyczne wspominały o konieczno¶ci u¶miechu i "obowi±zku rado¶ci".Wędkarstwo nie pozostaje w tyle.