Czy wiesz, że...
Polskie obszary morskie /32,4 tys. km kw. , w tym 8628 km kw. morza terytorialnego/ uznawane s± za bogate w zasoby rybne. Wydajno¶ć w polskich obszarach morskich wynosi ¶rednio 35,9 kg/ha, podczas gdy ¶rednia dla Morza Bałtyckiego wynosi 18,5 kg/ha.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 491
 Zalogowani 0
 Wszyscy 491

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: Wreszcie się ryby na nim poznały. Albo kormorany wyjadły. Pew ...(198341) Jun 13, @ 13:39:34

krzysztofCz: Mariusz nie wierzę... pewnie co¶ przed nami ukrywasz :hihi ...(198341) Jun 12, @ 14:37:39

mario_z: a ja nadal bez ryb, nie wiem co jest grane, ostatnie trzy wypłyni ...(198341) Jun 10, @ 11:58:48

krzysztofCz: W tym roku z belonami szału nie było. Kilka dni brały, potem wo ...(198341) Jun 09, @ 08:33:37

lecek: Po ciężkiej końcówce tygodnia, spakowałem się i w pi±tek prosto z ...(198341) Jun 02, @ 13:57:41

lecek: Gdy wysyłałem post, pokazał się komunikat o zawieszeniu dostępu d ...(198341) May 24, @ 11:59:32

krzysztofCz: Lecku... Ty się j±kasz ;question :hihi :hihi :hihi Gratulac ...(198341) May 23, @ 07:04:50

lecek: Byłem ...(198341) May 21, @ 21:49:46

lecek: Byłem z wizyt± na Dunajcu. Łowiłem jeden dzień, potem pojechałem ...(198341) May 21, @ 21:47:44

mario_z: Kurcze, prawie połowa maja a ja tylko dwa razy byłem na szczupaka ...(198341) May 12, @ 18:58:21


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2313
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2087
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2199
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2333
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2167
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2222
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2135
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2169
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2543
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2365
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Ryba na ¶wi±teczny stół.
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Ryba na ¶wi±teczny stół.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
bonski
¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów


Dołączył: Jun 27, 2006
Posty: 1424

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 8:47 pm    Temat postu: Ryba na ¶wi±teczny stół. Odpowiedz z cytatem

Jak± potrawę z ryb koledzy wędkarze przygotowujecie na ¶wiateczny stół? Ja osobi¶cie mam zamrożonego szczupaka ok. 1,5 kg. i zamierzam go zrobić według przepisu z WW.Szczupak w grzybach (użyję borowików).
Bodzio
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jul 09, 2005
Posty: 300

Kraj: Polska
Miejscowość: Trzebiatów
PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przygotowuję jak co roku wigilijnego karpia, wędzonego na zimno łososia, oraz także pstr±ga w sosie własnym.
Pozdrawiam
Piwoniusz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 29, 2004
Posty: 1454

Kraj: USA
PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 9:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam w planie jedn± rybę ale za to w 3 smakach: szprotki w sosie pomidorowym, szprotki w oleju oraz szprotki bez sosu i oleju. lol
Czez ratuj mój stół !!! ... bo dokupię jeszcze pół basa ... wcale nie wielkogębowego. lol
Bombel
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Dec 27, 2004
Posty: 2062

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 1:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczupak w galarecie. I dorsz - czę¶ć pójdzie do smażenia, czę¶ć na rybcię faszerowan±.
Obie rybcie zamrożone, czekaj±.
Piwoniusz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 29, 2004
Posty: 1454

Kraj: USA
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 1:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK, teraz na poważnie ... bo ja czasami żartuję a w Wigilię to nawet mówię zwierzęcym głosem. Mam w zamrażalniku pół basa. Poważnie. Ich jest nawet całe stado ale już przekrojone na pół ... filety takie ... własnoręcznie złowione. Chciałbym je zrobić w pomidorach ale żeby były takie jak te rybki w pomidorach z puszki. Znaczy się trochę przegryzione ... że o¶ci można chrupać. Jest na to jaki¶ sposób ?
AQUARIUS
Dyrygent holu
Dyrygent holu


Dołączył: Mar 29, 2006
Posty: 197

Kraj: USA
Miejscowość: Detroit / do 73 Tarnow
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 7:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piwoniusz Tak na poważnie to jest sposób. Przy wigili usi±ć przy te¶ciowej, poczekaj jak te¶ciowa przegryzie troche te ryby, a wtedy Ty będziesz mógł sobie pochrupać. :o lol

Ostatnio zmieniony przez AQUARIUS dnia Sob Gru 02, 2006 8:17 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz
radzio
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: May 01, 2005
Posty: 1239

Kraj: Polska
Miejscowość: Białystok
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 7:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodnie z kilkuletni± tradycj± na Wigilii nie będzie karpia (nikt z mojego otoczenia za nim nie przepada, a ten kto zechce zje¶ć to nie dostanie bo nie będzie wink: ). Brak karpia zrekompesuj± na pewno: szczupak faszerowany w galarecie, szczupaka smażony marynowany w ziołach, okonie z zalewy octowej, mintaj panierowany z warzywami, pstr±g (z marketu) na słodko wink: .
_________________
Moja strona domowa:
www.barwena.bialystok.pl
Piwoniusz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 29, 2004
Posty: 1454

Kraj: USA
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 7:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aquarius, czy Ty nie szukasz jelenia ? lol lol
AQUARIUS
Dyrygent holu
Dyrygent holu


Dołączył: Mar 29, 2006
Posty: 197

Kraj: USA
Miejscowość: Detroit / do 73 Tarnow
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalazłem już jednego jelenia , chyba pamiętasz zdjęcie co z nim zrobiłem lol
SpinerK
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Feb 16, 2005
Posty: 772

Kraj: Polska
Miejscowość: Gdańsk
PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To się jeszcze zobaczy co usmiech Liczę na złowienie szczupaka lub sandałka wigilijnego usmiech
majkel
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jun 19, 2006
Posty: 767

Kraj: Polska
Miejscowość: ŁódĽ
PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 5:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karp w galarecie- z rodzynkami, migdałami, czosnkiem, chrzanem i pietrzuszkowym masełkiem.

Smażony raczej łoso¶, ale to nie postanowione. Niestety, od już chyba pięciu lat, ryby ze sklepu... :oops:
akabar
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 03, 2006
Posty: 1181

Kraj: Polska
Miejscowość: Olecko na Mazurach
PostWysłany: Nie Gru 03, 2006 5:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.Karp w sosie greckim - oczywi¶cie fileciki, żeby nie pluć o¶ciami w tak uroczystym dniu:lol:
2. ¦ledzik smażony w cie¶cie.
3. Szczupaczek smażony w czym¶ tam.. musiałbym zapytać się żonuni

No a w I Dzień ¦wi±t przy rodzinnej degustacji C2H5OH otwieram słoiczki a w nim - węgorzyk w occie, mniam, mniam. lol i płotka również w occie.
_________________
Patrz wyżej, sięgaj dalej.
Pozdrowienia z "Mazurowego Wybrzeża"
Krzychu
Papoot
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: May 21, 2004
Posty: 254

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 1:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed ¶więtami raz jeszcze wypuszczę się ze spinem nad Wisełkę. Jak mnie żaden sandacz nie zaszczyci, zaserwuję kostki rybne. Osobi¶cie stawiałbym na kostki.

Taka mrożona kostka na stole wigilijnym jest o tyle dobra, że ¶wietnie nadaje się do zainicjowania rozmowy o zbyt małej częstotliwo¶ci wyjazdów na ryby.
kaktus
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Sep 29, 2006
Posty: 357

Kraj: Polska
Miejscowość: Legnica
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 2:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

łoso¶ (niestety ze sklepu) na surowo z ziołami i cebulk± (co¶ a'al Tatar), carpaccio z łososia własnoręcznie marynowanego, może skusze się jeszcze na dorsza w zalewie z curry (na surowo rzecz jasna). Karpika też mam i zamierzam zrobić z niego ....ciasteczka.

Mój przepis na "ciateczka" z karpia:
- filetujemy i obdzieramy ze skórki
- filety nacieramy wyci¶niętym czosnkiem (nie żałujcie), sol± i pieprzem,
po czym odstawiamy do lodówki (niech przejdzie).
- jak przejdzie wyci±gmy i tniemy na w±skie paski, któremożemy wi±zać w supełki (powstaje co¶ na kształt faworków).
Jeszcze tylko ciacho (odgazwoane piwo, m±ka i jajo) i smażymy na złoto w głębokim oleju. Pychotka usmiech))
ziomek
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 25, 2006
Posty: 1546

Kraj: Polska
Miejscowość: Tam gdzie Odra i Bóbr
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na wigilę mam zamiar usmażyc sandacza.
Tylko mały problem może się pojawic, bo jeszcze go nie mam.
Czyli 22-23.12 zaczynam od wizyty nad Odr±, a dopiero póĽniej ewentualnie do kuchni :-).
sigi
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jul 31, 2002
Posty: 2116

Kraj: Polska
Miejscowość: Zabrze
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 4:25 pm    Temat postu: Re: Ryba na ¶wi±teczny stół. Odpowiedz z cytatem

bonski napisał:
Jak± potrawę z ryb koledzy wędkarze przygotowujecie na ¶wiateczny stół? Ja osobi¶cie mam zamrożonego szczupaka ok. 1,5 kg. i zamierzam go zrobić według przepisu z WW.Szczupak w grzybach (użyję borowików).


Karp obowi±zkowo wykrzyknik


Niektórzy zapomnieli juz chyba jaki był temat postu.
_________________
Oby do jutra......
Darek144
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu


Dołączył: Jan 10, 2006
Posty: 1400

Kraj: Polska
Miejscowość: Wrocław
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 4:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ziomek napisał:
Miało być o stole ¶wi±tecznym a wywi±zała się regularna wojna!!
Panowie!
Dajcie spokój!
Albo kłóćcie się np na gg.
Co¶ mi się wydaje, że nie taki był cel autora tego tematu.
Prawda bonski?
Spodziwałe¶ się, że takie piekło rozpętasz? :-)
ech... szkoda słów


Post nie na temat wykrzyknik Czę¶ciowo usunięty.

A wracaj±c do tematu: U mnie na ¶więta to już tradycja wesoly : karpik smażony, ryba po grecku i ¶ledzie przyrz±dzane na różne sposoby wink:
_________________
"Zbyt wielu głupców ma się za mówców, ¶mieszne..."
Treyk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Jan 05, 2005
Posty: 626

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja się zapytam nie¶miało: robi ktos z was karpia w galarecie? Mój ulubiony przepis rybny.
_________________
Ten kto powiedział, że wędkarstwo uspokaja, nigdy nie łowił ryb.


Ostatnio zmieniony przez Treyk dnia Wto Gru 05, 2006 5:00 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
Tiur
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Dec 21, 2005
Posty: 974

Kraj: Polska
Miejscowość: Żywiec
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 4:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karpik i co¶ tam jeszcze ale nazwy nie pamiętam wink:
SSG
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 02, 2006
Posty: 4828


PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piwoniusz napisał:
Oj, nie umiecie się zachować przy stole ... :oops:


Zachowanie przy stole to kultura i na pewno sztuka. Jednak gdy mam "tak± sztukę" w w±tku to naprawdę trudno o kulturę.

A stół? Sam jeszcze nie wiem. Może jaki¶ sumik z hodowli, który poudaje karpia. Może co innego. Na pewno nie będę się w tym roku babrał ze ¶wiżymi ¶ledziami. Kupię półprodukt i doprawię. Na pewno będę musiał kupić tuszki karpia, bo żywego nie zabiję za żadne pieni±dze no i traducyjnie ręce odpadn± przy tarciu warzyw do rybki po gracku z filetów pangi albo morszczuka.
Jarbas
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu


Dołączył: 24.01.2003
Posty: 4305

Kraj: Polska
Miejscowość: Inowrocław
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O bólu, sexie, gdzie kto chadza lub nie lub jakie ma upodobania kulinarne niech sobie pisze ile chce ale nie w tym w±tku… wydaje mi się, że powyższy w±tek temat ma jasny, zwięzły i konkretny. Posty nie na temat dla przykładu zostały usunięte… Tak dla przykładu

i dla przypomnienia temat to:

Ryba na ¶wi±teczny stół.
_________________
http://www.jarbas.com.pl
Zwolennik naturalnej metody planowania rodziny.
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma


Dołączył: Apr 16, 2006
Posty: 6562

Kraj: Polska
Miejscowość: Lublin
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na wigilijnym stole z potraw rybnych będzie: karp smażony w cie¶cie, wink: rybka po grecku, wesoly ¶ledzik marynowany i SANDACZ 8O , chyba smażony. :?:
_________________
Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć usmiech

SSG
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 02, 2006
Posty: 4828


PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario-z napisał:
U mnie na wigilijnym stole z potraw rybnych będzie: karp smażony w cie¶cie, wink: rybka po grecku, wesoly ¶ledzik marynowany i SANDACZ 8O , chyba smażony. :?:


A jakie robisz ciasto do smażenia?
Polaryzator
Donosiciel kawy
Donosiciel kawy


Dołączył: Nov 26, 2006
Posty: 11

Kraj: Polska
Miejscowość: Okolice Leżajska
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:16 pm    Temat postu: Wigilia Odpowiedz z cytatem

Pozdrawiam. wesoly Karpik smażony na ma¶le,tego wła¶nie nie będzie .Kiedys rarytas, teraz'' dietka'' gotowany ,ewentualnie wędzony.Oporów przed jedzeniem ryb nie mam ale jak widzialem w markecie żywe to naprawde zrobiło mi się Ich szkoda.Wiadomo co je czeka ważne aby humanitarnie. :roll:
Zenon
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 26, 2003
Posty: 3967

Kraj: Polska
Miejscowość: GRUNWALD
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cholera czy musicie już dzisiaj....slinka mi cieknie wink:
awili
Operator wioseł
Operator wioseł


Dołączył: Nov 19, 2006
Posty: 74

Kraj: Polska
Miejscowość: Piekary ¦l±skie
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miało być o kozie, a jest o powrozie.
:oops:
Zgodnie z rodzinn± tradycj± wigilia bez karpia- nie lubię je¶ć, uwielbiam łowić.
A co wtym roku, nie wiem. Może panga w kaparowym ma¶le, sandacz po polsku, halibut w sosie pesto- na pewno będie pysznie. Smacznego.
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma


Dołączył: Apr 16, 2006
Posty: 6562

Kraj: Polska
Miejscowość: Lublin
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 5:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SSG napisał:
mario-z napisał:
U mnie na wigilijnym stole z potraw rybnych będzie: karp smażony w cie¶cie, wink: rybka po grecku, wesoly ¶ledzik marynowany i SANDACZ 8O , chyba smażony. :?:


A jakie robisz ciasto do smażenia?


wink: Docio dokładnie to karp w cie¶cie nale¶nikowym (ciasto troszkę gęstsze niż na nale¶niki żeby nie spłynęło podczas smażenia), 8O porcje karpia obtaczasz w m±ce następnie zanurzasz w cie¶cie i na patelnię, po obsmażeniu taki karpik leżakuje jeszcze ok., 30 minut w nagrzanym piekarniku tak na wszelki wypadek żeby nie był surowy w ¶rodku. wink:
_________________
Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć usmiech

wolff
¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów


Dołączył: Aug 24, 2004
Posty: 1430

Kraj: Polska
Miejscowość: Bytom Górniki
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 6:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karp smażony na ma¶le, karp w galarecie, zupka rybna z karpia oczywi¶cie i karp, karp i jeszcze raz karp a jak nam się już przeje, to mam jeszcze karpia smażonego, na zimno pychota, zwłaszcza ta skórka - mocniejsza od gumy w stacjonarnej procy własno¶ci Sigi. lol lol
_________________
Irek
------------------------------------------------
¦pieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz±.
Polaryzator
Donosiciel kawy
Donosiciel kawy


Dołączył: Nov 26, 2006
Posty: 11

Kraj: Polska
Miejscowość: Okolice Leżajska
PostWysłany: Wto Gru 05, 2006 9:29 pm    Temat postu: Wigilia Odpowiedz z cytatem

Wszystko juz przerabiałem'' smaczne''oczywi¶cie.Ja osobi¶cie prweferuję eksperymenty.Przy wedzeniu kiełbasy dołozylem karpia (wcze¶niej marynowany).Co ja będę pisał,kwestia gustu ,karpia juz nie ma a kiełbasa owszem ,chyba dlatedo ze bylo więcej.Kombinujcie -względem tego co lubicie.Pozdrawiam.
Czez
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Oct 17, 2003
Posty: 2600


PostWysłany: Sro Gru 06, 2006 9:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje typowe wigilijne dania, które co roku sam przygotowuję to :

RYBNA ROLADA
¦LEDZIE
Do tego te¶ciowa robi znakomitego karpia w galarecie.
Z kolei ja w tym roku postanowiłem wrócić do mojej tradycji rodzinnej i przygotować karpia w ciemnym piwie (w zasadzie ładniej brzmi w czarnym sosie wink: ). Przepis wrzucę niebawem na PW, zgodnie z obietnic± złożon± kolegom zza wielkiej wody ...Howgh usmiech
Milan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 18, 2003
Posty: 1890

Kraj: Polska
Miejscowość: Nowa Dęba
PostWysłany: Sro Gru 06, 2006 11:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na pewno bedzie karp smażony na złoto, karp w smietanie, no i jakas inna rybka może amur ale wolę suma w pieczarkach z sosem. Zobaczymy co wyjdzie. Będe walczył o swojego suma z rodzicami:D:D
_________________
Bieroo Paniee???
bonski
¦.P. - Uczestnik Wiecznych Łowów


Dołączył: Jun 27, 2006
Posty: 1424

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Sro Gru 06, 2006 6:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukam jeszcze przepisu na przygotowanie okoni, połowiłem w sobotę takich ppasiaków 25-29 cm. po oskrobaniu wyszło ok. 1 kg. czystych tuszy. Nie chcę ich podać na ¶wi±teczny stół w najprostszy sposób tzn. tylko usmażonych, ale jako¶ tak lol super.
Proszę o radę jak okonie przygotować, żeby było bardzo smakowicie.
wobler123
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Sep 19, 2006
Posty: 336

Kraj: Polska
Miejscowość: Ostrołęka
PostWysłany: Sro Gru 06, 2006 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobi¶cie nie lubię je¶ć ryb. Czasami bywa że co¶ zjem ale to od ¶więta natomiast żona i dzieciaki to już inna sprawa ale ¶więta bez Karpia Te¶ciowej co to za ¶więta. Panowie Te¶ciowa musi strzelić karpia
_________________
Pozwalaj±c na pojawienie się człowieka, natura popełniła co¶ więcej niż bł±d: zamach na siebie sam±.
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Za tre¶ci głoszone na forum dyskusyjnym odpowiedzialno¶ć ponosz± ich autorzy.
Korzystaj±c z forum akceptujesz ten REGULAMIN  System pomocy - FAQ

Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Forums ©
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.15 sekund :: Zapytania do SQL: 116