jarokowal (2008-07-24) | Oldi, miej litość. Ja jestem przed obiadem. Fotka fajowa, ale to opis dodaje smaku całości. |
|
|
the animal (2008-07-24) | Ja bym go nie zjadł :) |
|
|
the animal (2008-07-24) | Sandacza wolę duszonego w pieczarkach zalanego sosem śmietanowym z koperkiem - wszystko podawać jako zagrychę ;P |
|
|
old rysiu (2008-07-24) | The_animal - pewno, że wolisz z pieczarką, bo takich borowików nie masz :-) |
|
|
the animal (2008-07-24) | No nie mam :p |
|
|
stegie (2008-07-24) | Widać, że robactwoi dobrało mu się do skóry;) Mimo wszystko ładny gzrybek i fotka fajna :-) |
|
|
spining (2008-07-24) | Ceglaczek fajny i pyszny, troszkę go ślimaki nadgryzły. Wiedzą do dobre :)
A przepis na sandacza z borowikami przedni. |
|
|
art-nemo (2008-07-24) | hello- dzisiaj znalazłem 3 sztuki-tylko ,że małe,,,zaczyna się sezon... |
|
|
Tirith27 (2008-07-24) | I ja dzisiaj zaliczyłem dwa ceglaki, żeby Oldi w zeszłym roku mi nie pomógł do dzisiaj bym ich nie zbierał :) |
|
|
old rysiu (2008-07-24) | Tirith. Mam nadzieję, że już oceniłeś wartość tych grzybów.:-) |
|
|
jobda (2008-07-24) | A ja mam sporo kurek :) |
|
|
old rysiu (2008-07-24) | Kurki :-) Liny w sosie z kurek :-) Pychotka :-) |
|
|
Robert (2008-07-24) | Mniam :-), u nas jeszcze nie ma grzybów, ewentualnie nie potrafię znaleźć śladów ich bytności :-). Wiem jednak gdzie ich szukać i znajdę jak przyjdzie pora :-). Tym razem nie wyrzucę ich do kosza, jako trujące :-).
Bardzo ładne foto Rysiu :-).
|
|
|
old rysiu (2008-07-24) | Robert - aby poznać dobrze ceglastoporego, zapraszam na ogladanie fotek www.bio-forum.pl --> Grzybobranie --> Ślask - lipiec 2008. |
|
|
Robert (2008-07-24) | Myślę, że o ile nie pomyliłem forum to bywam tam czasami i powiem szczerze. Chociaż nie udzielam się tam to jestem jego gorącym zwolennikiem. Właśnie w taki sposób już chyba nie pomylę ceglastoporego :-).
|
|
|
old rysiu (2008-07-24) | Szkoda, że nie udzielasz się. Grzyby Francji - jak by to dumnie brzmiało :-) Znając Twoje zdolności fotograficzne poznalibyśmy inne u nas mało albo wcale nie spotykane. |
|
|
Tirith27 (2008-07-24) | Oldi jajecznica z ceglastoporym smakuje wybornie :D |
|
|
Robert (2008-07-24) | Przekonałeś mnie Rysiu, zrobię tej jesieni wywiad z tutejszymi grzybkami :-)). Co mi tam udzielę się :-)).
Tirith nie rób mi smaku, bo już ciemno i gdzie ja teraz ceglaki znajdę? :-))
|
|
|
Tirith27 (2008-07-24) | Robercie sam bym zjadł, ale też cierpię na brak ceglaków :)) W mojej okolicy nie ma zbyt wielu stanowisk ceglastoporego(a w każdym bądź razie ja zbyt wielu nie znam), są dosłownie jak rarytas :D |
|
|
Robert (2008-07-24) | U nas są w iglastych i bardzo zacienionych lasach, teren do zbierania jest dość trudny, bo lasy rozciągają się na stromych stokach gór (Wogezy). Może to będzie dla Ciebie jakąś wskazówką w poszukiwaniach. W każdym razie życzę obfitych zbiorów :-). |
|
|
Tirith27 (2008-07-24) | Ja mieszkam nad morzem ciężko o góry :D ale jakieś pagórki by się znalazły więc będę je miał na oku :D |
|
|
ziomek (2008-07-25) | Dzięki za przepis :). Paradoksalnie łatwiej u mnie teraz o sandacza niż o prawdziwka ;/. Susza kurcze wciąż. Ale może bliżej jesieni... Smaka narobiłeś! No i w końcu Animala przepis musze sprawdzic. |
|
|
old rysiu (2008-07-25) | Ziomek - to skrót przepisu. Całość sosu wraz z grzybami zmiksuj i takim dipem polewaj sandacza :-) No ale to już dla tych, którzy jeszcze tutaj zagladają :-) |
|
|
kusa (2008-07-27) | Moim zdaniem to na ''borowika ''nie wygląda raczej na ''szatana'' |
|
|
stegie (2008-07-27) | Kusa to jest borowik ceglastopory. Ma wyjątkowy aromat podczas duszenia. W smaku- rewelacja jak dla mnie. |
|
|
old rysiu (2008-07-28) | Tak Kusa. To szatany - mają nawet czerwony meszek. Najlepiej takich nawet nie dotykać :-) |
|
|
adalin (2008-08-18) | To na pewno smaczny grzybek. Widać po zdjęciu ;) |
|
|