Czy wiesz, że...
Większość żarłocznych szczupaków daje się odhaczyć bezkrwawo. Często hak zawija się za łuk skrzelowy i po odcięciu lub odpięciu przynęty można ją bez problemu wyjąć od strony pokryw skrzelowych.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 4
 Zalogowani 1
 Wszyscy 5

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
lecek: W uzupełnieniu Wrocek na kanale. ...(446) Sep 18, @ 10:02:39

mario_z: Dzisiaj z córką Natalką ponownie odwiedziliśmy łowisko w Jedlance ...(446) Sep 16, @ 21:27:09

lecek: Niestety, mój bolek był najmniejszy. 89 miejsce. Gdybym zapun ...(446) Sep 13, @ 09:14:11

lecek: No tak, to my sie nigdy nie stykniemy. ...(446) Sep 12, @ 18:32:15

the_animal: We Wrocku był też Dzepetto i Banio - jakieś tam 20ste któreś miej ...(446) Sep 12, @ 17:04:01

mario_z: No cóż... powiedziałbym, że sytuacja typowa... gdzie Ty tam zwy ...(204) Sep 12, @ 16:16:05

mario_z: Nie jest tak źle [quote:98cad1fcd9="lec ek"]Zaliczyłem ...(446) Sep 12, @ 16:10:05

lecek: Super skuteczny k ...(204) Sep 12, @ 13:58:43

lecek: Zaliczyłem w ostatni weekend Street Fishing we Wrocku. Edycja 24 ...(446) Sep 12, @ 13:54:51

lecek: Jak zawsze kolo dał z siebie co mógł. I zwinął nagrody. Pewnie ni ...(446) Sep 12, @ 13:49:03


Artykuły komentowali
farti w ''Znowu Ta Szwecja'': Przeglądałem 3x zdjęcia , czegoś mi brakowało. Po prostu zabrakło na nich mo...
darogryf w ''Znowu Ta Szwecja'': Krzysiu wielu schowało się pod blatem. i do kraju nie wrócili.
Darek w ''Znowu Ta Szwecja'': Gratuluję udanej wyprawy, tym bardziej że w tym roku Szwecja nie darzy rybam...
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Tyko dla swoich, Kamil, tylko dla swoich... :-)
Tiur w ''Znowu Ta Szwecja'': a co to za skrót nad "nickami"??
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jak miałeś dostać jak Cię nie było? Należy Ci się koszulka ale drogo wychodz...
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Nie byłbym rzepem gdybym nie spytał dlaczego ja nie mam takiej koszulki tylk...
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Oprócz wspomnień jeszcze jest schodząca tu i tam skóra i brązowe plamy na s...
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Rób plany, maj już niedługo :)
wlodek w ''Znowu Ta Szwecja'': I nam ta "piąta" się podoba! :)

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 246
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 173
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 209
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 374
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 255
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 287
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 245
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 289
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 586
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 457
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W46 Wędkarskim okiem - 2008 >> Do sandacza

Poprzednie zdjęcie - Do sandacza - Następne zdjęcie

Posiekana cebulka i takie borowiki duś na maśle aż cebukla się zeszkli. Zalej gęstą kwaśną śmietaną, posól o popieprz. Duś aż zgęstnieje. Upieczonego w dzwonka sandacza ułóż na półmisku. Zalej dzwonka sosem z borowików. Podawaj na ciepło lub zimno z pieczywem białym lub frytkami.

Dodany przezold_rysiu
DodanyJul 24 2008
Obejrzenia1421
Opis Posiekana cebulka i takie borowiki duś na maśle aż cebukla się zeszkli. Zalej gęstą kwaśną śmietaną, posól o popieprz. Duś aż zgęstnieje. Upieczonego w dzwonka sandacza ułóż na półmisku. Zalej dzwonka sosem z borowików. Podawaj na ciepło lub zimno z pieczywem białym lub frytkami.

Wysłane komentarze

jarokowal
(2008-07-24)
Oldi, miej litość. Ja jestem przed obiadem. Fotka fajowa, ale to opis dodaje smaku całości.
the animal
(2008-07-24)
Ja bym go nie zjadł :)
the animal
(2008-07-24)
Sandacza wolę duszonego w pieczarkach zalanego sosem śmietanowym z koperkiem - wszystko podawać jako zagrychę ;P
old rysiu
(2008-07-24)
The_animal - pewno, że wolisz z pieczarką, bo takich borowików nie masz :-)
the animal
(2008-07-24)
No nie mam :p
stegie
(2008-07-24)
Widać, że robactwoi dobrało mu się do skóry;) Mimo wszystko ładny gzrybek i fotka fajna :-)
spining
(2008-07-24)
Ceglaczek fajny i pyszny, troszkę go ślimaki nadgryzły. Wiedzą do dobre :) A przepis na sandacza z borowikami przedni.
art-nemo
(2008-07-24)
hello- dzisiaj znalazłem 3 sztuki-tylko ,że małe,,,zaczyna się sezon...
Tirith27
(2008-07-24)
I ja dzisiaj zaliczyłem dwa ceglaki, żeby Oldi w zeszłym roku mi nie pomógł do dzisiaj bym ich nie zbierał :)
old rysiu
(2008-07-24)
Tirith. Mam nadzieję, że już oceniłeś wartość tych grzybów.:-)
jobda
(2008-07-24)
A ja mam sporo kurek :)
old rysiu
(2008-07-24)
Kurki :-) Liny w sosie z kurek :-) Pychotka :-)
Robert
(2008-07-24)
Mniam :-), u nas jeszcze nie ma grzybów, ewentualnie nie potrafię znaleźć śladów ich bytności :-). Wiem jednak gdzie ich szukać i znajdę jak przyjdzie pora :-). Tym razem nie wyrzucę ich do kosza, jako trujące :-). Bardzo ładne foto Rysiu :-).
old rysiu
(2008-07-24)
Robert - aby poznać dobrze ceglastoporego, zapraszam na ogladanie fotek www.bio-forum.pl --> Grzybobranie --> Ślask - lipiec 2008.
Robert
(2008-07-24)
Myślę, że o ile nie pomyliłem forum to bywam tam czasami i powiem szczerze. Chociaż nie udzielam się tam to jestem jego gorącym zwolennikiem. Właśnie w taki sposób już chyba nie pomylę ceglastoporego :-).
old rysiu
(2008-07-24)
Szkoda, że nie udzielasz się. Grzyby Francji - jak by to dumnie brzmiało :-) Znając Twoje zdolności fotograficzne poznalibyśmy inne u nas mało albo wcale nie spotykane.
Tirith27
(2008-07-24)
Oldi jajecznica z ceglastoporym smakuje wybornie :D
Robert
(2008-07-24)
Przekonałeś mnie Rysiu, zrobię tej jesieni wywiad z tutejszymi grzybkami :-)). Co mi tam udzielę się :-)). Tirith nie rób mi smaku, bo już ciemno i gdzie ja teraz ceglaki znajdę? :-))
Tirith27
(2008-07-24)
Robercie sam bym zjadł, ale też cierpię na brak ceglaków :)) W mojej okolicy nie ma zbyt wielu stanowisk ceglastoporego(a w każdym bądź razie ja zbyt wielu nie znam), są dosłownie jak rarytas :D
Robert
(2008-07-24)
U nas są w iglastych i bardzo zacienionych lasach, teren do zbierania jest dość trudny, bo lasy rozciągają się na stromych stokach gór (Wogezy). Może to będzie dla Ciebie jakąś wskazówką w poszukiwaniach. W każdym razie życzę obfitych zbiorów :-).
Tirith27
(2008-07-24)
Ja mieszkam nad morzem ciężko o góry :D ale jakieś pagórki by się znalazły więc będę je miał na oku :D
ziomek
(2008-07-25)
Dzięki za przepis :). Paradoksalnie łatwiej u mnie teraz o sandacza niż o prawdziwka ;/. Susza kurcze wciąż. Ale może bliżej jesieni... Smaka narobiłeś! No i w końcu Animala przepis musze sprawdzic.
old rysiu
(2008-07-25)
Ziomek - to skrót przepisu. Całość sosu wraz z grzybami zmiksuj i takim dipem polewaj sandacza :-) No ale to już dla tych, którzy jeszcze tutaj zagladają :-)
kusa
(2008-07-27)
Moim zdaniem to na ''borowika ''nie wygląda raczej na ''szatana''
stegie
(2008-07-27)
Kusa to jest borowik ceglastopory. Ma wyjątkowy aromat podczas duszenia. W smaku- rewelacja jak dla mnie.
old rysiu
(2008-07-28)
Tak Kusa. To szatany - mają nawet czerwony meszek. Najlepiej takich nawet nie dotykać :-)
adalin
(2008-08-18)
To na pewno smaczny grzybek. Widać po zdjęciu ;)

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.09 sekund :: Zapytania do SQL: 24