Rosówka należy do reprezentowanej w naszym kraju, przez około 30 gatunków, rodziny dżdżownic i w dodatku jest ze wszystkich największa.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 473
Zalogowani 0
Wszyscy 473
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(380628) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(380628) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(380628) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(380628) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
biorą : ...(59428) Apr 03, @ 09:01:48
krzysztofCz: To prawie wieczność...
mam nadzieję, że
dożyjemy do następnej
zbi ...(380628) Apr 03, @ 08:58:12
lecek: Byliśmy w Ustroniu.
Dwa dni wędkowania w
Wiśle. Na miejscu
okazał ...(59428) Apr 02, @ 19:02:39
jjjan: Wpłaciłem za następne
dwa lata.
Są dwie faktury, każda
za rok. N ...(380628) Apr 02, @ 17:57:24
jjjan: Wszystkim wszystkiego
dobrego ...(167) Mar 30, @ 08:46:37
krzysztofCz: Święta już za pasem
więc... Wszystkim
życzę zdrowych,
wesołych, R ...(167) Mar 29, @ 17:25:48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
[< Strona główna galerii | Wylij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Paupiettes II -
|
Opis | Mnie udało się zjeść (spora kolejka się zrobiła) w takiej postaci. Sos śmietanowo-cytrynowy przyprawiony ziołami prowansalskimi i pieprzem cayenne, oraz tuszką papryki konserwowej.
Bardzo szybkie i dobre danie. :-)
Dostałem również reprymendę do komentarza z poprzedniego zdjęcia.
Oczywiście ''noix St Jaques'' zawinięte są w filet ze świeżego łososia a owoc avocado dodaje się do zielonej sałaty.
|
|
Wysłane komentarze Milan (2008-04-13) | Rober, proszę natychmiast zapakować całe danie w paczuszkę i wysłać do mnie, tylko szybko żeby doszło jeszcze ciepłe:) Smakowe:) | | | Robert (2008-04-13) | sie robi Milanie ;-)) | | | Gabkor (2008-04-14) | Daj Robercie przepis :) na to danie i na poprzednie również moje kubki smakowe już dziekują | | | rom71 (2008-04-18) | Wygląda smakowicie to danie.Pozdrawiam. | | | old rysiu (2008-04-19) | Zjadłbym z ziemniaczkami a na dodatek młodymi z koperkiem zielonym ( tez młodym ).
Mogę sobie wyobrazić ten smak :-) | | | old rysiu (2008-04-19) | Na poprzednim zdjęciu napisałeś:
'' zrazy z łososia zawijane w noix St Jaques ''. Łososiowy zraz - mielone mięsko łososia z dodatkami ( np cebulka, jajko, ... ). Co to takiego : noix St Jaques? Na zdjęciu wyglada jak plaster wędzonego łososia.
| | | Robert (2008-04-19) | Rysiu, Noix de St Jaques to taki małż. Bardzo często, jeśli nie najczęściej znaleźć go można w oczyszczonej, zamkniętej, sporej muszli, jej kształt jest łatwo rozpoznawalny. Wystarczy przejechać obok stacji paliw Shell :-)), która w swoim logo posiada właśnie taką muszelkę.
Właśnie wprowadziłem wcześniej sporo zamieszania z tym "zrazem".
Bo nie łosoś jest nadzieniem tylko małż (zmielony) zawinięty w łososiowe filety :-).
| | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |