Miejsce rozrodu węgorzy (Morze Sargassowe) zostało zlokalizowane dopiero w 1923 roku przez Duńczyka Johannesa Schmidta. Ciekawostką jest, iż węgorze dobierają sobie partnerów z tych samych regionów, z których pochodzą.
Stwierdzono ponadto różnice w kodzie DNA w zależności od regionu. Do zarybień w Polsce używa się narybku węgorza zakupionego w Europie Zachodniej, który różni się od bałtyckiego.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 262
Zalogowani 0
Wszyscy 262
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(385067) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(385067) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(385067) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(385067) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(385067) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
biorą : ...(59430) Apr 03, @ 09:01:48
krzysztofCz: To prawie wieczność...
mam nadzieję, że
dożyjemy do następnej
zbi ...(385067) Apr 03, @ 08:58:12
lecek: Byliśmy w Ustroniu.
Dwa dni wędkowania w
Wiśle. Na miejscu
okazał ...(59430) Apr 02, @ 19:02:39
jjjan: Wpłaciłem za następne
dwa lata.
Są dwie faktury, każda
za rok. N ...(385067) Apr 02, @ 17:57:24
jjjan: Wszystkim wszystkiego
dobrego ...(169) Mar 30, @ 08:46:37
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
[< Strona główna galerii | Wylij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Ten był bardzo waleczny -
|
Opis | Powalczyłem z nim troszkę i przepadłem bez reszty - w najbliższą sobotę znowu będę ich szukał i ... może znowu zobaczę jak postawiony żagiel pojawia się w okolicy gdzie powinny być moje muchy, a potem... tu już tylko rozkosz holu. |
|
Wysłane komentarze Sazan (2007-11-06) | ...i rozkosz dla podniebienia. Szczypta soli i sok z cytryny. Nic więcej! No, może trochę swieżego chlebka z masłem! Jakakolwiek obróbka termiczna lipienia to profanacja sztuki kulinarnej! ;) | | | yankee r (2007-11-07) | Sazan chcesz powiedzieć że robi się z niego tatara? | | | farti (2007-11-07) | Yankee r , mogłeś nawet zobaczyć jak to się robi w tej ,,obrzydliwej kuchni" . :-) | | | yari (2007-11-07) | Piękny "Kardynałek" Gratulacje. :) Aleś "zmężniał" od ostatniego razu - czy to tak zawsze na zimę? ;):) | | | halbin (2007-11-07) | Tak mi jakos poszlo
| | | mundek (2007-11-07) | Oj poszło, poszło! Jak patrzę na nasze wspolne zdjęcie z nad Wieprzy, to teraz jakoś tak...2 razy większy jesteś...Cóz, nie ma tego złego...Przynajmniej teraz możesz smiało wchodzić w najbardziej rwące bystrza w poszukiwaniu lipasków! A tak poważnie- jutro wysyłam muchy. Pozdrawiam! | | | halbin (2007-11-08) | Mundek doczekales sie pochwaly nawet w komentarzach :-) | | | halbin (2007-11-08) | A jezeli o chodzi o moje zmiany to po prostu tak dlugo sie nie widzielismy ! | | | julek (2007-11-08) | Piotrek na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że jak mnie widzą koledzy po pół roku to mówią to samo co do Ciebie :-) Tylko przytyłeś i przytyłeś ;-) Widzę, że zaskoczyłeś o co biega w lipieniach :-) Gratulacje | | | halbin (2007-11-09) | Bardzo powoli, ale cos chwytam z tej magii. Jutro juz jestem umowiony i bede cwiczyl dalej. | | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |