Czy wiesz, że...
59 % lucjana czerwonego (Lutjanus campechanus) w Zatoce Meksykańskiej wyławiają amatorzy. Wzdłuż pacyficznego wybrzeża Ameryki są odpowiedzialni za 87 % złowień karmazyna (Sebastes paucispinus), a w południowym Atlantyku za 93 % połowów korwina czerwonego (Sciaenops ocellatus).

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 590
 Zalogowani 0
 Wszyscy 590

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
dzas: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(394711) Apr 24, @ 21:24:03

mario_z: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(394711) Apr 21, @ 18:55:22

krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(394711) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(394711) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(394711) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(394711) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie biorą : ...(59445) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczność... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(394711) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byliśmy w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wiśle. Na miejscu okazał ...(59445) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. Są dwie faktury, każda za rok. N ...(394711) Apr 02, @ 17:57:24


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2261
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2040
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2154
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2290
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2121
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2179
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2086
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2130
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2492
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2314
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> II Galeria — Ulubione przynęty >> Ziemniaki

Poprzednie zdjęcie - Ziemniaki - Następne zdjęcie

Przygniatająca jest przewaga zdjęć, na których są ukazane muchy, woblery, blachy, gumki... Postanowiłem troszkę wybiec od kanonów spinningistów i dodać zdjęcie przynęty, która już chyba przeszła do lamusa.
W tym sezonie nie poświęciłem tej przynęcie zbyt wiele czasu, jeśli jednak w przyszłym roku będę miał więcej czasu na ryby to z pewnością się to zmieni.<br>

PS. Te na zdjęciu jak i 80% gotowanych przeze mnie kartofli była za długo gotowana. :).

Dodany przezpietruch
DodanyNov 18 2006
Obejrzenia1418
Opis Przygniatająca jest przewaga zdjęć, na których są ukazane muchy, woblery, blachy, gumki... Postanowiłem troszkę wybiec od kanonów spinningistów i dodać zdjęcie przynęty, która już chyba przeszła do lamusa. W tym sezonie nie poświęciłem tej przynęcie zbyt wiele czasu, jeśli jednak w przyszłym roku będę miał więcej czasu na ryby to z pewnością się to zmieni.
PS. Te na zdjęciu jak i 80% gotowanych przeze mnie kartofli była za długo gotowana. :).

Wysłane komentarze

Sazan
(2006-11-18)
Czy ziemniaki to ugotowane kartofle? ;)
Ten rodzaj przynęty (i nęciwa!) ma tę przewagę nad kulkami proteinowymi, że za długo gotowane, znakomicie nadają się na wypchanie żołądka głodnego nad wodą wędkarza... Dobrze jest jeszcze przy tym nosić surową cebulę. Sprawdzone. ;)
zippo
(2006-11-18)
Tak naprawdę to są podziemne pomarańcze.W krainie podziemnych pomarańczy mówią na nie pyry;)
Sazan
(2006-11-18)
Czasem - grule... ;)
yari
(2006-11-18)
Sazan, ale jak grule to i do nich jebanica i sól potrzebna. A wtedy to już tylko palce lizać :-) :)
zippo
(2006-11-18)
:)
Robert
(2006-11-18)
Ziemniaki!Noz!Kawal solidnego drewna!!...ale!!!Gdzie jest...Jebanica??!!(I do tego sol!!!) Andrzeju!Prosze o wyjasnienia? :-))
Robert
(2006-11-18)
Juz Goska przyszla z pomoca!:-))Znaczy sie "Je banita":-)))
gismo
(2006-11-18)
No nareszcie! Starczy już tej biżuterii, gdzie świecidełko nie różni się od breloczka. Ziemniak to historia i przyszłość w jednym :) Ryba odczuwa zapach kilkadziesiąt razy lepiej od człowieka, a karp, którego ciało jest jednym wielkim nosem, jest w stanie odczuć zapachy 20 tysięcy razy słabsze od tych, które wyczuwa człowiek. Pociąga to za sobą pewne wnioski dotyczące ziemniaka, który obok przynęty na lina (to już niech Oldi się wypowiada), jest karpiowym przysmakiem. Otóż, karp trawi także surowe ziemniaki, dlatego ziemniaki, które są najczęściej stosowaną przeze mnie przynętą, trzymam w garnku tylko do chwili, kiedy woda jeszcze się nie zagotowała. To trwa około 10 minut. Gdy tylko woda zaczyna wrzeć, zdejmuję z ognia i szybko zalewam zimną wodą. W ten sposób pachną jak gotowane (a dokładniej pachną mundurkami i chyba nawet mocniej dzięki temu), a są twarde jak surowe. Dystanse rzutów takim ziemniakiem (wyciśnięty walec z bryły ziemniaka) sięgają 60 – 70m.
Radzio
(2006-11-18)
A jak nie biorą to .....zasmażka plus maślanka albo kefirek :-)))
pietruch
(2006-11-18)
Mimo tego, że to ja je gotowałem i wysłałem zdjęcie, muszę przychylić się do komentarza Gismo.
Surowe ziemniaki zawsze można wsadzić do żaru z ogniska i upiec :).
Zorro
(2006-11-19)
Ja doje karpie na kalafiory,a raz złapałem na chleb z kiełasa swojską.
warciak25
(2007-01-06)
kiedyś się tylko na ziemniaki łowił a teraz???

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.15 sekund :: Zapytania do SQL: 24