Na polskim wybrzeżu znajduje się 59 przystani, portów i miejsc przeznaczonych do wyładunku produktów rybnych, z czego 10 portów ma istotne znaczenie dla rybołówstwa kutrowego.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 428
Zalogowani 0
Wszyscy 428
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(380622) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(380622) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(380622) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(380622) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
biorą : ...(59426) Apr 03, @ 09:01:48
krzysztofCz: To prawie wieczność...
mam nadzieję, że
dożyjemy do następnej
zbi ...(380622) Apr 03, @ 08:58:12
lecek: Byliśmy w Ustroniu.
Dwa dni wędkowania w
Wiśle. Na miejscu
okazał ...(59426) Apr 02, @ 19:02:39
jjjan: Wpłaciłem za następne
dwa lata.
Są dwie faktury, każda
za rok. N ...(380622) Apr 02, @ 17:57:24
jjjan: Wszystkim wszystkiego
dobrego ...(165) Mar 30, @ 08:46:37
krzysztofCz: Święta już za pasem
więc... Wszystkim
życzę zdrowych,
wesołych, R ...(165) Mar 29, @ 17:25:48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
[< Strona główna galerii | Wylij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Idzie drugi wysyp -
|
Opis | Wybaczcie mi proszę kolejną fotkę. Chciałem tylko ogłosić, że są już podgrzybki i kozaki. Na zdjęciu koźlarz różowiejący - jaśniejsza odmiana koźlarza babki. Niektórzy uważają, że to ten sam gatunek. |
|
Wysłane komentarze pietruch (2006-05-20) | Ja i tak poczekam do września...
Piękny kozak. Można wiedzieć co z nimi robisz? Suszysz, robisz sos? | | | gismo (2006-05-20) | Kiedyś z uporem maniaków smażyliśmy wszystkie grzyby. Ale za namową Diaqa postanowiłem, że większość borowikowatych szła będzie do suszenia. Kozaki pod tym względem specjalnych własności zapachowych niestety nie mają, ale zmieszane z podgrzybkami pod koniec sezonu dadzą kilka słoików cudnego dodatku do smażonej kapusty na cały rok. | | | Esox (2006-05-20) | Tyle tylko, że są prawie zawsze potwornie zarobaczone w sitku, co można sprawdzić ścinając ostrym nożem milimetr-dwa owego sitka. Bardzo często nawet malutkie babki, tak samo jak i niby odporne na robactwo czerwonogłówce, będą miały widoczne plamki i dziurki w miejscach, gdzie złożone zostały pakiety żółtawych jajeczek przez owady. Dlatego koźlarzom przypisuję znacznie większą wartość estetyczną niż kulinarną i często stosuję zasadę "no kill". :))) | | | old rysiu (2006-05-23) | Piękny grzybek :-) Ja tam taki delikatny jak Esox nie jestem. Chętnie zobaczyłbym koszyk pełen kozaczków w tak wczesnym okresie. Jak możesz, napisz jaki to rejon. Może już na Ślasku rosną kozaczki a ja nic o tym nie wiem? | | | Sazan (2006-05-23) | Unikam koźlarzy. Te czerwonogłowe są znakomite na dobrą fotografię bo pięknie się kolorystycznie prezentują. I tyle. Walory smakowe dla mnie są żadne. Większość odmian koźlarzy to zwykle mokre (często robaczywe) papucie, po których nawet najmarniejsza zupa jest czarna jak smoła i bez grzybnego zapachu... Prawdziwek, podgrzybek, kurka, rydz i sporadycznie opieńka miodowa, to coś co mnie rajcuje. Oczywiście dużo wyżej w grzybowej hierarchii stawiam rajskie dla podniebienia płucka na kwaśno... ;))) | | | old rysiu (2006-05-23) | Płucka na kwaśno. No tak - bo niby jak inaczej? :-) | | | gismo (2006-05-25) | Old_Rysiu – zapewniam Cię, że w Internecie są już liczne doniesienia na temat podgrzybków i kozaków z całej Polski. Najwięcej rośnie ich w młodych brzozach na podłożu bez trawy z gnijącymi po zimie liśćmi – czyli dokładnie odwrotnie niż na zdjęciu :) Sazan ma rację – wartość gastronomiczna kozaków jest wątpliwa. Dla mnie grzyby w ogóle nigdy nie były czymś do jedzenia. Lubię je z uwagi na ich dziwność, osobliwość i piękno. | | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |