Czy wiesz, że...
Statystycznie najwięcej rybiego mięsa spożywają mieszkańcy Islandii, Japonii, Korei Południowej, Fidżi oraz Portugalii - prawie 100 kilogramów rocznie.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 549
 Zalogowani 0
 Wszyscy 549

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj an"]W tym wątku będę podawał wpłacone kwoty ...(18266) Mar 27, @ 16:07:40

lecek: Wielkanoc w Ustroniu. Zapowiedziałem małżonce, że święto, świętem ...(59110) Mar 26, @ 15:02:24

lecek: Pooszło. k ...(18266) Mar 26, @ 14:43:29

krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara... poszło k ...(18266) Mar 26, @ 14:00:16

artur: Poszło ...(18266) Mar 26, @ 10:30:05

krzysztofCz: Poszło k ...(18266) Mar 26, @ 07:09:09

jjjan: Nikt się nie kwapi więc jeżeli ktoś chce wpłacić,, to proszę blik ...(18266) Mar 25, @ 20:19:56

mario_z: Dzisiaj spotkanie jajeczkowe nad wodą, oczywiście bez wędki bym n ...(59110) Mar 24, @ 20:50:03

Krzysztof46: nic nie trzeba ,zbierajcie na nastepny rok i tyle w temacie ...(18266) Mar 24, @ 17:30:00

krzysztofCz: To komu mamy wpłacać ;question Ktoś zapłacił, to trzeba Mu się ...(18266) Mar 24, @ 17:27:29


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2103
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1965
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1986
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2227
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2056
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2113
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2026
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2065
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2427
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2247
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W42 Wędkarskim okiem - 2004 >> Sandaczyk z Serocka

Poprzednie zdjęcie - Sandaczyk z Serocka - Następne zdjęcie



Dodany przezlesitr
DodanyApr 09 2004
Obejrzenia542
Opis "Sześćdziesiątak" złowiony nie dość, że 13 lipca, to jeszcze w samo południe...

Wysłane komentarze

PiECIA
(2004-04-09)
A próbowałeś między wyspami na Bugu? Jest tam fajny "rowek";-)
lesitr
(2004-04-09)
Tak, to jedno z moich glownych lowisk. Niestety przewaznie zajete jest przez grunciarzy, ktorzy stoja "za sumem". Generalnie w zeszlym roku ? bardzo slabo na Bugu, na Narwi ? swietne wyniki, szczegolnie wczesna jesienia.
Kierownik
(2004-04-09)
Ładnie się nastroszył. Widać, że świeżo złowiony. Jeśli już wszyscy oglądnęli to wpuść go z powrotem do wody :)
sacha
(2004-04-09)
Kierowniku,dlaczego ma go wpuszczać do wody jak ryba ma wymiar typowo konsumpcyjny?
PiECIA
(2004-04-09)
Sacha, teraz wiesz, czemu z Asknetem nie opisaliśmy Twych rzeźniczych wyczynów znad Świdra;-) Rozszarpali by Cię na strzępy;-) Poza tym nie jestem złośliwy, ale morlnością jednej pani D. mi tu zapachniało;-)
Kierownik
(2004-04-09)
1. U sandaczy nie ma typowego wymiaru konsumpcyjnego. Są tylko typowi konsumenci sandaczy 2. Nie lubię ruskich - pierogów :)
Sazan
(2004-04-10)
A ja uwielbiam ruskie! :) A takie smaczne jakie robi moja żona - nie robi żadna inna!
Nie ma jednak lepszych pierogów jak nad te z mięsem i kapustą. Mięso z rosołu, kapusta koniecznie kiszona! :)
Jest tylko jeden wyjątek. Pierogi wigilijne! Ze słodkiej kapusty, z grzybami i jajkiem na twardo. Mogę po nie iść w dym, w ogień, na koniec świata... Nie muszą mieć wymiaru konsumpcyjnego. Byle miały konsumpcyjną ilość! :)))
Kierownik
(2004-04-10)
Nie lubienie ruskich, było na potrzeby żartu. Jako urodzony „Galicyjok” uwielbiam tą odmianę pierogów. Mieszkam niestety po drugiej stronie Wisły, czyli u „Parasoli”, gdzie kursują takie oto opowieści. „W Galicji była taka bieda, że ludzie jedli pierogi z ziemniakami i serem” :) Nie potępiam ich za ten brak smaku, lata ruskiego zaboru zrobiły swoje :)
Sazan
(2004-04-10)
No to, przy okazji, coś Ci opowiem o Ruskich... :)
Wspominał kiedyś Alosza Awdiejew (naukowiec, gitarzysta, wykonawca, aktor, humorysta, jest kulturoznawcą Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie):
Na koncert w Legnicy spóźniliśmy się godzinę. Sala była pełna, a zdenerwowany dyrektor, oczekując na nasz przyjazd, biegał dookoła domu kultury. Gdy zajechaliśmy na miejsce, powiedział: "Nigdy jeszcze z takim utęsknieniem nie czekałem na Ruskich...".
sacha
(2004-04-10)
Uwielbiam ruskie!!!Andrzej-jak to???!!!pierogi wigilijne z kapustą i grzybami-TAK!ale co tam robi jajko na twardo???To raczej na Wielkanoc. Kierowniku-sandacz konsumpcyjny w/g mnie to w wymiarze 50-70 i takie myślę powinny być wymiary w/g RAPR(no może 75).
tom roy
(2004-04-10)
:] Ruskie the best:] jeszcze odsmazane na zlot i okraszone cebulka :] mniam:] Zaden sandacz nie dorówna pierogom ruskim:]
Kierownik
(2004-04-10)
Tak się składa, że złowiłem kilka dużych sandaczy. Te złowione w dzień, (na stojącej wodzie), najczęściej nie przeżywały, pomimo moich rozpaczliwych zabiegów. Zostały zjedzone. Nie jestem smakoszem ryb, ale ci, którzy jej zjedli potwierdzili panująca powszechnie opinię, że smak mięsa sandacza nie pogarsza się z wielkim. Co do wymiaru sandacza to wszystko zależy od wody. W Chańczy brak wymiaru i okresu ochronnego nie zmniejszy by populacji sandaczy, tak jak obowiązujący okres i wymiar ochronny nie chroni wiślanych sandaczy przed coroczną rzezią w czasie tarła. Oglądam to co roku niestety i mam ochotę zrobić coś okropnego...

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.18 sekund :: Zapytania do SQL: 24