Czy wiesz, że...
AMUR:
- Rekord Polski - 39,20 kg
- Złoty medal - od 18,00 kg
- Srebrny medal - od 14,00 kg
- Brązowy medal - od 10,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 126
 Zalogowani 0
 Wszyscy 126

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380610) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380610) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380610) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380610) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie biorą : ...(59411) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczność... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380610) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byliśmy w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wiśle. Na miejscu okazał ...(59411) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. Są dwie faktury, każda za rok. N ...(380610) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(164) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: Święta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(164) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2242
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2131
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2100
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2154
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2067
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2108
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2472
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2290
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W48 Wędkarskim okiem - 2010 >> Jajka Świąteczne

Poprzednie zdjęcie - Jajka Świąteczne - Następne zdjęcie

Nie wyobrażam sobie świąt bez tych jajek, z chrzanem smakują niepowtarzalnie.

Dodany przezkarpiarz
DodanyMar 29 2010
Obejrzenia910
Opis Nie wyobrażam sobie świąt bez tych jajek, z chrzanem smakują niepowtarzalnie.

Wysłane komentarze

jarekk
(2010-03-30)
Jeśli TE jajka goszczą na Twym stole co roku, to jak się dzieje, że znasz ich smak z chrzanem ? ;)
wojtass
(2010-03-30)
To pierwsze jajko jest celowo zrobione w "pajęczynkę"? Czy po prostu popękało podczas gotowania w łuskach cebuli?
jarokowal
(2010-03-30)
Jarek ... nie widzisz, że są z marmuru? ;-)
jarekk
(2010-03-30)
No jasne ! :)) Podziwiam zatem rozciągliwość przełyku i wytrzymałość toalety ! ;)
the animal
(2010-03-30)
To kulki proteinowe o wyglądzie jajek i smaku chrzanowym :P
karpiarz
(2010-03-30)
hahahahah ok,ok panowie - juz tlumacze: skorupki jajka tluke specjalnie i nakluwam widelcem do samego zoltka, by jajko "przeszlo" dokladniej zalewa, bowiem wlasnie ta zalewa nadaje jaku niepowtarzalny smak. Tak wiec ten marmurek to rzaden przypadek, dopowiem jeszcze ze zoltko zmienia barwe z zoltego na szare i wtedy naprawde smakuje :) - Wesolych Swiat.
the animal
(2010-03-30)
Ale jaja :)))
rom71
(2010-03-30)
Piękne jajeczka.
karpiarz
(2010-03-30)
Nikt dotad nie zapytal o zalewe wiec pewnie nie lubicie jaj - ale jaja :)
zippo
(2010-03-30)
Gdybyś gotował w zalewie z buraczków miałbyś ładne różowe spękania, a tak to wyszły takie belejakie ;))
karpiarz
(2010-03-30)
Owszem te jajka moze wygladaja byle jak ale smakuja tak, jak rzadne inne :)- do zobaczenia na beloniadzie Bolek :) pozdrowka
zippo
(2010-03-30)
To był żarcik, trochę BYLE JAKI sorki ;). A z beloniadą to się zobaczy jeszcze :) pracuje jeszcze nad tym ;).
CATFISCHDOG
(2010-03-30)
Dla osiągnięcia takiego koloru można zastosować łupiny z cebuli, ale smaku to specjalnie nie doda. Obstawię herbatę. Jeśli nie trafiłem a tak zachwalasz smaczek, to sprzedaj "patent" bo święta tuż tuż.... :-)
karpiarz
(2010-03-30)
Nie kombinuj - masz byc - kropka :)
Bobex
(2010-03-30)
A myślałem, że to ugotowany zbuk :P
old rysiu
(2010-03-31)
Pięknie to jajo wyglada - to obrane z łupinki. Ja zaś będę kolekcjonerem pisanek. Co tam tylko w łupinach cebuli gotowane. Trzeba jeszcze ładny wzorek wyskrobać. Może zastosować system wielobarwnej dekoracji. Znalazłem juz takie rysiki do malowania - cieniuteńkie linie. Zrobię próbki - poślę tu fotkę.
karpiarz
(2010-03-31)
Ups nie zauwazylem Twojego pytania przepraszam CATFISCHDOG - przepis jest bardzo prosty i jajka sa naprawde pycha. Do garnka wloz np. 10 jajek, wczesniej poloz na dnie lupiny z cebuli zeby dostac wlasciwy kolor. Nastepnie wsyp 5-6 lyzek stolowych soli (nie mylic z lyzeczkami do herbaty) oraz czubata lyzke kminku i gotuj z 10 min. Nastepnie wyjmij jajka i potlucz ich skorupki i najluj widelcem kazde jako az dostaniesz sie do zoltka. Wloz jajka do jakiegos naczynia np. duzy sloik i zalej calosc zalewa ktora zostala w garnku (bez lupin cebuli). Odstaw sloik w chlodnym miejscu, potem wloz go do lodowki. Jajka zaczynaja smakowac po 3-4 dniach, mozesz byc spokojny ze sie nie zepsuja bo konserwuje je sol. Dodam jeszcze ze nie przepadam za kminkiem, jednak w tym przepisie czyni on cuda. Przepis jest stary jak swiat i ma swoja nazwe ale jest to nazwa niemiecka wiec niechce jej tutaj uzywac - nazwijmy je poprostu jakami w zalewie. Smacznego i Wesolych Swiat.
remi52
(2010-03-31)
Janusz, kurcze przepis niezly ,ale jezeli swoje tez tak na Wielkanoc traktujesz to o ku................... Jadzik te twoje tez nakluwa widelcem i tak samo konserwuje:)):))) jezeli tak to wspoloczuje Chyba jedank wole te kurze twoich nie chce probowac. Ale juz siedz cicho bo jak sie Majka dowie to mi tez to zrobi:):):)
CATFISCHDOG
(2010-03-31)
Też nie przepadam za kminkiem, ale po tym co napisałeś spróbuję. Do świąt zdążę.
Robert
(2010-04-01)
Mnie podoba się ta kolorystyka. Smacznego jajka Januszku i mokrego dyngusa :-)

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.14 sekund :: Zapytania do SQL: 24