Sandacz dojrzewa płciowo w wieku 2 – 3 lat. Samiec dojrzewa przeciętnie o rok wcześniej od samic. Tarło przypada na okres kwiecień – maj, gdy temp. wody osiąga 12 st. C.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 234
Zalogowani 0
Wszyscy 234
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(385066) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(385066) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(385066) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(385066) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(385066) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
biorą : ...(59430) Apr 03, @ 09:01:48
krzysztofCz: To prawie wieczność...
mam nadzieję, że
dożyjemy do następnej
zbi ...(385066) Apr 03, @ 08:58:12
lecek: Byliśmy w Ustroniu.
Dwa dni wędkowania w
Wiśle. Na miejscu
okazał ...(59430) Apr 02, @ 19:02:39
jjjan: Wpłaciłem za następne
dwa lata.
Są dwie faktury, każda
za rok. N ...(385066) Apr 02, @ 17:57:24
jjjan: Wszystkim wszystkiego
dobrego ...(169) Mar 30, @ 08:46:37
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1) przez old_rysiu dnia 27-04-2009 o godz. 20:57:29 | Ile już komentarzy!!
No to odpowiadam wszystkim kolejno.
1* To nie jest wytworne danie dla extra gości. To normalny obiadek dzienny i wybieranie sztućców do kompletu ( zdekompletowanego :-) ) nie ma najmniejszego znaczenia.
2* Zapach ryby. Nie wiem jaki zapach mają morskie ryby kupowane w Warszawie, ale skoro tak pięknie pachną jak kupowane u rybaka nad morzem, to się koledzy bardzo z tego faktu cieszcie.
3* Obróbka warzyw.
Można robić sporo różnych kombinacji, aby warzywo było ach i ech, kosztem dodatkowej pracy i energii. Tylko po co? Bo komuś skórka odpada i brzydko to wygląda a nawet jak czytan, może zaszkodzić? Przypatrzcie się dobrze - w moim daniu skórka nie odpadła!! Może dlatego, że wszystko zaczynałem od zimna a nie jak Wy radzicie od gorącego tłuszczu?
Kuchnia ślaska jest bardzo niezdrowa ale bardzo smaczna. Dlaczego palicie papierosy? Czy aby one nie są bardziej szkodliwe?
4* Tłuszcz. Zazdrościcie tego tłuszczu z kaczki nadziewanej jabłkami. :-) Mało tego, nawet widzicie, że to spalony tłuszcz :-) Brawo! Czy się komponuje w tym daniu? Sam sprawdź a potem osądź.
5* Ryba na dole, ryba u góry.
Musi być przykryta tą poduszką warzywną. Jeśli zrobisz tak jak napisane, nie rozleci się na kawałeczki. Aromat owej poduszki, przwechodzi do srodka ryby i dlatego danie jest tak smaczne.
6* Moje skrzywienie twarzy? :-) :-) :-)
Podsumowanie:
To jest danie, które może wykonać każdy. Szybkie wykonanie. Bardzo smaczne i zawsze się uda. Pomysł na rybę z firmy Winiary jest tym gwarantem, że udać się musi. Jak zaznaczałem w tekście, nie ma znaczenia jakiej rybki użyjesz, chociaż dla mnie, rybki słodkowodne złowione nigdy nie będą traktowane żadnym ziołem i zapachami obcymi. Szczupak ma pachnieć szczupakowo. Delikatne mięsko sandacza ma być delikatnym i niczym nie sponiewierane. Słodkie karasie muszą mieć swój smak i zapach ... Można wymieniać zalety płoci, jazi i uklei, niestety nie potrafię rozróżnić smaków ryb morskich kupionych u nas w sklepach i dla tych rybek ów przepis. |
] |
|
|