Czy wiesz, że...
Samiec ciernika samotnie buduje gniazdo i podejmuje opiekę nad wylęgiem. Samica ciernika przebywa w gnieĽdzie tylko w momencie składania jajeczek.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 542
 Zalogowani 0
 Wszyscy 542

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380622) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380622) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380622) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380622) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59426) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380622) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59426) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. S± dwie faktury, każda za rok. N ...(380622) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(165) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: ¦więta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(165) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2243
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2008
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2134
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2101
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2155
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2069
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2110
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2474
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2292
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez Czez dnia 27-04-2009 o godz. 21:35:31
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Przyznam się, że jestem zawiedziony Twoj± wypowiedzi± :( Znaj±c Twoje ortodoksyjne podej¶cie do kuchni, a wręcz bardzo ortodoksyjne podej¶cie!!!!! s±dziłem, że w tym przepisie sobie po prostu jaja robisz :-) Skoro nie, to trudno...


| Nadrzędny

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez old_rysiu dnia 27-04-2009 o godz. 21:50:02
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Gdzie te jaja?


| Nadrzędny

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez Kowalski dnia 27-04-2009 o godz. 22:55:57
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Wszystkie jaja poszły do...mazurka.


| Nadrzędny

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez fishmaniac dnia 27-04-2009 o godz. 23:03:37
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Oldi, to nie tak.To nie próba dokopania Tobie a jedynie sugestie.Na tym(moim zdaniem)polega istota forum.
Napisałe¶:''Można robić sporo różnych kombinacji, aby warzywo było ach i ech, kosztem dodatkowej pracy i energii. Tylko po co?(...)''
Wła¶nie.Więc po co te zdjęcie opis itd.Tyle trudu.Po co?
Je¶li takie rzeczy s± nie istotne, trzeba było podać składniki, z opisem: ''wrzucić do gara i dusić według uznania.Bez zdjęć, i przepis zawarty w trzech zdaniach.Porównanie do papierosów...wybacz, ma się jak piernik do wiatraka.
Tłuszcz z kaczki-nie wiem jak u Ciebie przyrz±dza się kaczkę, ale mi zawsze kojarzy się z duż± ilo¶ci± czosnku i majeranku.Tłuszcz ma tę zaletę(w tym przypadku wadę), że absorbuje zapachy.Więc nie bardzo nadaje się do przygotowania ryby.Spróbuj usmażyć schabowego na tłuszczu po rybie, a będziesz wiedział o czym mówię.
PodejdĽ do tego, jak do normalnej polemiki.Gdybym upierał się przy swoim, nadal przyprawiałbym dorsza czosnkiem i gotował bigos z kurczakiem:)).
Pozdrawiam serdecznie.


| Nadrzędny

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez old_rysiu dnia 27-04-2009 o godz. 23:46:40
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Zaczynam rozumieć to o czym chcesz mi napisać.
Tłuszcz absorbuje zapachy - zgoda. Ale do ryb można wykorzystać tłuszcz z kaczki a do kaczki nie można wykorzystać tłuszczu z ryb. My¶lę, że kiedy¶ to sprawdzisz.
Moja tutaj praca wykonania tego fotoprzepisu, jest kolejnym dowodem na to, że bardzo łatwo i bardzo szybko wykonuje się danie i nie ma to nic wspólnego z długo¶cia pisania przepisu na rybę. Nie porównujmy przepisu do dania, bo to dwie zupełnie inne rzeczy.
Można zrobić fotoprzepis na rybę w papryce. Ale to zupełnie inny przepis a już na pewno nie dla każdego.
Wydaje Ci się, że ten fotoprzepis jest pracochłonny. Nic podobnego. Nie muszę pisać jak wyglada kolejny etap, bo wszyscy widza jak wygl±da. Nie muszę pokazywać, czy cebulkę trzeba pokroić i jak pokroić - to widać. Nie muszę pisać, że obróbka termiczna jest i z dołu i z góry - to widać. Nie muszę pisać jak ma wygl±dać skrobany młody ziemniak - to też widać.
Dla kucharzy, s± to fakty tak oczywiste, że aż ¶miesznie o tym pisać. Jednak dla ludzi, którzy maj± problemy z jajecznic±, wystarczy taki tekst z takimi fotkami, aby ugotować wspaniały obiad. Możesz się z tym zgodzić a możesz i nie. Ja jestem pewny, że każdy, kto odważy się na ten przepis, ugotuje smaczne danie.


| Nadrzędny

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez Piwoniusz dnia 28-04-2009 o godz. 02:56:38
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.wedkarski.piwoniusz.com
Czez, nie daj się zwie¶ć ... ja też od razu wiedziałem, że to jaka¶ kaczka w rybnym sosie. Ryby morskie to tradycyjna kuchnia ¶l±ska odk±d ¦l±sk zaż±dał dostępu do morza. Przepis na rybę w kaczym tłuszczu wygl±da nieapetycznie ale ja kiedy¶ obrzydziłem Chińczykowi lunch z kota opowiadaj±c mu jak się robi tatara. :)))


| Nadrzędny

Re: Łatwe gotowanie - ryba morska. (Wynik: 1)
przez dzepetto dnia 28-04-2009 o godz. 10:00:45
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Koledzy, spójrzcie na tytuł- "Łatwe gotowanie". Przyznacie chyba, że wywody na temat wykwintnego przygotowania mrożonek nie maj± tu większego sensu. Danie miało być proste do przyrz±dzenia i takie jest. Skoro Oldi napisał, że mu smakowało, to znaczy, że zje¶ć się da, a że w przepisie występuje ryba, to pasuje do tego portalu jak kupa do podeszwy :) .
A co do temperatury tłuszczu- je¶li chce się przysmażyć cebulkę, to jak najbardziej należy j± wrzucić na gorrrr±cy tłuszcz, je¶li ma się zeszklić i poddusić z warzywami- nie widzę niczego zdrożnego w zestawieniu jej z zimnym tłuszczem na pocz±tku smażenia. Ja do zupy rybnej zawsze szklę cebulkę wrzucaj±c na zimny tłuszcz. Jest wtedy bardziej miękka i "kleista"- do zupy, czy sosu idealna.
Kończ±c ten wywód zachęcam Cię Oldi do napisania kolejnych odcinków z cyklu "Łatwe gotowanie..."


| Nadrzędny
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.11 sekund :: Zapytania do SQL: 78