Czy wiesz, że...
Samce żaby moczarowej, wiosn±, w okresie godowym przybieraj± na kilka dni błękitny kolor.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 442
 Zalogowani 0
 Wszyscy 442

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380622) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380622) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380622) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380622) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59426) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380622) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59426) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. S± dwie faktury, każda za rok. N ...(380622) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(165) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: ¦więta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(165) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2243
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2132
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2101
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2155
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2069
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2110
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2474
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2292
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez Tyton dnia 29-10-2005 o godz. 07:28:42
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Golono było pyszne a czy małe?
Wolf 3 godziny je jadł :-)


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez old_rysiu (old_rysiu@wedkarskie.pl) dnia 29-10-2005 o godz. 07:53:53
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Na duże golono, to Ty Johan nie licz w knajpach.
Nie będę pisał o smaku golonka, jakie to było ( wogóle nie napisze, że to było pieczone golonko ), bo po co robić apetyty tym, którzy maj± bardzo daleko do nas.
Jedno było pewne - tam w Jastrzębiu golonko, mimo większej objęto¶ci, podane na kapu¶cie z grzybami, kosztowało mniej niż golonko w Zabrzu, które czuć było malizn±.


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez Sazan (sazan@sazan.com.pl) dnia 29-10-2005 o godz. 09:26:13
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.sazan.com.pl
A jadłe¶ kiedy¶ golonkę w Knurowie u Oldiego? Nie? To żałuj. Miałem, krakowiaczek ci ja, tak± okazję... Oldiemu zostawiłem tylko suchy chleb i resztki musztardy. ;)


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez yari (angler_59@o2.pl) dnia 29-10-2005 o godz. 11:56:44
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Panowie proszę już skończyć z t± golonkow± perwersj±.
Co wy sobie my¶licie? Ileż można katować spokojnych ludzi? Mnie już sliniawki zupełnie wyschły, i gaedło od przełykania boli. No! :-):-):-) Fajnie macie

Pozdrawiam.


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez Karpiarz (karpiarz@arcor.de) dnia 29-10-2005 o godz. 13:00:15
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Golonko podane na kapusicie napewno musi smakowac. Jestem wstepnie umowiony z Tytoniem w Jastrzebiu miedzy innymi na golonko - zobaczymy kiedy tam dotre,apropo - moj Dziadek urodzil sie w Jastrzebiu. Coprawda nie bylo mi dane jeszcze jesc golonka w Knurowie :)) ale powiem Wam chetnie, gdzie mozna dostac pyszne i olbrzymie. Moj brat zaprosil mnie kiedys na Slowacje twierdzac ze tam podaja najsmaczniejsze i najwieksze golonka - po ichniemu nazywa sie to "Kolano". Faktycznie jak zobaczylem to gigantyczne "kolano" - podane na grubej drewnianej desce to sie przestraszylem. Kiedy wbilem widelec w miekkie mieso i poczulem aromatyczny zapach - zrozumialem ze brat mial racje, a kiedy sprubowalem pioerszy kawalek przestalem bac sie wiekosci owego giganta. Golonko bylo wedzone a potem podgotowane i upieczone - finezja. Kolejny wyjazd na slowackie golonko jest juz ustalony - trzeba tylko zgrac terminy.


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez old_rysiu (old_rysiu@wedkarskie.pl) dnia 29-10-2005 o godz. 15:32:39
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Jak podaje się golonko w Aachen? Jak tam się to nazywa?


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez sacha dnia 29-10-2005 o godz. 22:00:47
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Pod koniec lat 90 gdzie¶ wyczytałem że super golonkę podaję we wsi Marcinkowice przy drodze między Mr±gowem a Biskupcem.Jako że ówczas jeszcze jeĽdziłem bardzo często w ok.Piecek mus był sprawdzić.Lokal po byłej "SCh" z lat chyba 60.Podłoga z lastryko,stoły z laminatu,krzesła
rozpadaj±ce się typ:wczesny Gomułka.Bufetowa przyjeła zamówienie i wrzasneła na zaplecze:
-Golonka raz!!!
Czekałem długo ale to co mi zaserwowano warte było czekania 3x dłuższego,i do dzisiaj nie wiem jak taki rezultat osi±gn±ć.
Była to golonka pieczona,wyluzowana ale co było intryguj±ce to że brak było pod skórk± tłuszczyku.
Znaczy był,ale było go 2-3mm a skórka była przypieczona i chrupi±ca.Mięso było takie że nóż
był niepotrzebny,rozpływało się w ustach.
To że ko¶ć usuneli to w porz±dku ale jak usuneli tłuszcz???


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez old_rysiu (old_rysiu@wedkarskie.pl) dnia 30-10-2005 o godz. 01:04:19
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Sacha - to bardzo proste. Najpierw golonko trzeba ugotować do postaci konsystencji jakie sobie kucharz życzy. Jedni wol± twardsze, inni bardziej miękkie, jeszcze inni w fornie aż galaretowatej ( tak mocno ugotowane ). Potem golonko wyjmuje sie i schładza do pokojowej temperatury. Obsypuje warstwa cieniutka papryki słodkiej mielonej, obkłada plastrami cebuli i wkłada do piekarnika 250*C. Jak już się rozgrzeje ( a jeszcze nie upiecze ) nalezy obdziurkować warstwę skórki widelcem. Teraz czekać, aż golonko zacznie maleć, przybieraj±c złocisty kolor i chrupiaca skórkę. Moja mama, nacierała jeszcze delikatnie po upieczeniu cało¶ć czosnkiem. Golonko takie serwowało się do ziemniaczków młodych w cało¶ci w łupinie ( 3-4 sztuki ). Nie bez znaczenia jest też w czym golonko nalezy gotować, ale to już zbyt dużo by pisać jak na taki mały komentarz :-)


| Nadrzędny

Re: ¦PSPW - paĽdziernik 2005 (Wynik: 1)
przez old_rysiu (old_rysiu@wedkarskie.pl) dnia 30-10-2005 o godz. 19:04:36
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Zanim zdradze tajemnice, musze załozyć konto bankowe, uzgodnic cenę i otworzyć dział specjalny dla zainteresowanych. Jednym słowem - cierpliwo¶ci :-)


| Nadrzędny
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.12 sekund :: Zapytania do SQL: 98