OKOŃ:
- Rekord Polski - 2,69 kg
- Złoty medal - od 2,00 kg
- Srebrny medal - od 1,50 kg
- Br±zowy medal - od 1,00 kg
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 431
Zalogowani 0
Wszyscy 431
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(380622) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(380622) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(380622) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(380622) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
bior± : ...(59426) Apr 03, @ 09:01:48
krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć...
mam nadzieję, że
dożyjemy do następnej
zbi ...(380622) Apr 03, @ 08:58:12
lecek: Byli¶my w Ustroniu.
Dwa dni wędkowania w
Wi¶le. Na miejscu
okazał ...(59426) Apr 02, @ 19:02:39
jjjan: Wpłaciłem za następne
dwa lata.
S± dwie faktury, każda
za rok. N ...(380622) Apr 02, @ 17:57:24
jjjan: Wszystkim wszystkiego
dobrego ...(165) Mar 30, @ 08:46:37
krzysztofCz: ¦więta już za pasem
więc... Wszystkim
życzę zdrowych,
wesołych, R ...(165) Mar 29, @ 17:25:48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Sos tatarski
Opublikował 25-11-2002 o godz. 22:03:46 Esox |
Już niedługo ¦więta. A jak ¦więta - to ryby na stole. A jak ryby na stole - to przynajmniej u mnie - obowi±zkowo sos tatarski. Doskonały do ryb, szczególnie w galarecie, do pasztetu (koniecznie domowego) i wędlin. A do tego łatwy i do¶ć szybki w przygotowaniu.
Potrzebne będ± - marynowane grzybki (powiedzmy słoiczek 0,3 - 0,5 l, w zastępstwie mog± być pieczarki), ogórki konserwowe (3 ¶rednie), ogórki kiszone (2 ¶rednie), majonez (0,5 l), musztarda (łyżka stołowa), sól i pieprz.
Grzyby i ogórki należy pokroić w drobn± kosteczkę. Można to zrobić ręcznie (tego wymaga tradycja) lub w robocie kuchennym z nożem do szatkowania (tak jest praktyczniej).
Ods±czamy nadmiar płynu, wykładamy grzyby i ogórki do salaterki. Dodajemy majonez. Na wyczucie, byle nie za dużo. Je¶li doda się go zbyt wiele - sos będzie rzadszy, mniej wykwintny i raczej nie nada się do kanapek.
Ostatni etap to doprawienie sosu musztard±, sol± i pieprzem do smaku. A przede wszystkim znalezienie dania, do którego sos doskonale się nada. O to jednak, przy okazji ¦wi±t, nie będzie trudno.
Esox
|
| |
|
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Sos tatarski (Wynik: 0) przez Anonim dnia 12-12-2002 o godz. 12:53:23 | Na sam± my¶l o sosie ¶linka mi cieknie. Zobaczymy jak będzie smakować ? Może zaskoczę tym przepisem rodzinkę ? |
|
|
Re: Sos tatarski (Wynik: 1) przez sandalista dnia 29-05-2003 o godz. 13:38:48 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Grzybki i ogóreczki jak u mnie, ale sam majonez to dla mnie za tłusto, robię pół na pół majonez i gęsty kefir, tylko nie dawałem musztardy, ale w nastepen ¶więta o niej nie zapomnę. Fakt, że mój sosik na pewno nie taki gęsty jak na samym majonezie, ale po kolacji spokojnie zasypiam, a w smaku nic mu nie brakuje. |
|
|
|