Czy wiesz, że...
OKOŃ:
- Rekord Polski - 2,69 kg
- Złoty medal - od 2,00 kg
- Srebrny medal - od 1,50 kg
- Br±zowy medal - od 1,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 431
 Zalogowani 0
 Wszyscy 431

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380622) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380622) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380622) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380622) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59426) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380622) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59426) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. S± dwie faktury, każda za rok. N ...(380622) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(165) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: ¦więta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(165) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2243
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2132
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2101
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2155
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2069
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2110
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2474
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2292
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Sos tatarski
Opublikował 25-11-2002 o godz. 22:03:46 Esox
Ryby na stół Już niedługo ¦więta. A jak ¦więta - to ryby na stole. A jak ryby na stole - to przynajmniej u mnie - obowi±zkowo sos tatarski. Doskonały do ryb, szczególnie w galarecie, do pasztetu (koniecznie domowego) i wędlin. A do tego łatwy i do¶ć szybki w przygotowaniu.

Potrzebne będ± - marynowane grzybki (powiedzmy słoiczek 0,3 - 0,5 l, w zastępstwie mog± być pieczarki), ogórki konserwowe (3 ¶rednie), ogórki kiszone (2 ¶rednie), majonez (0,5 l), musztarda (łyżka stołowa), sól i pieprz.




Grzyby i ogórki należy pokroić w drobn± kosteczkę. Można to zrobić ręcznie (tego wymaga tradycja) lub w robocie kuchennym z nożem do szatkowania (tak jest praktyczniej).




Ods±czamy nadmiar płynu, wykładamy grzyby i ogórki do salaterki. Dodajemy majonez. Na wyczucie, byle nie za dużo. Je¶li doda się go zbyt wiele - sos będzie rzadszy, mniej wykwintny i raczej nie nada się do kanapek.




Ostatni etap to doprawienie sosu musztard±, sol± i pieprzem do smaku. A przede wszystkim znalezienie dania, do którego sos doskonale się nada. O to jednak, przy okazji ¦wi±t, nie będzie trudno.

Esox


 
Pokrewne linki
· Więcej o Ryby na stół
· Napisane przez Esox


Najczęściej czytany artykuł o Ryby na stół:
Sandacz w ¶mietanie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Sos tatarski (Wynik: 1)
przez Sazan dnia 25-11-2002 o godz. 22:20:09
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.sazan.com.pl
No to podniebienie Małego Misia będzie miało raj w gębie :)



Re: Sos tatarski (Wynik: 1)
przez old_rysiu (szreter@interia.pl) dnia 26-11-2002 o godz. 02:14:12
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Jestem juz dawno po kolacji - i znowu głodny. Ide zajżć do lodówki - i spać. Po co ja to czytałem :-))



Re: Sos tatarski (Wynik: 1)
przez marcin_p dnia 26-11-2002 o godz. 11:37:53
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.fotopamiatka.blogspot.com
Nieomieszkam przyrz±dzić. Super przepis.



Re: Sos tatarski (Wynik: 0)
przez Anonim dnia 12-12-2002 o godz. 12:53:23
Na sam± my¶l o sosie ¶linka mi cieknie. Zobaczymy jak będzie smakować ?
Może zaskoczę tym przepisem rodzinkę ?



Re: Sos tatarski (Wynik: 1)
przez sandalista dnia 29-05-2003 o godz. 13:38:48
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Grzybki i ogóreczki jak u mnie, ale sam majonez to dla mnie za tłusto, robię pół na pół majonez i gęsty kefir, tylko nie dawałem musztardy, ale w nastepen ¶więta o niej nie zapomnę. Fakt, że mój sosik na pewno nie taki gęsty jak na samym majonezie, ale po kolacji spokojnie zasypiam, a w smaku nic mu nie brakuje.


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.13 sekund :: Zapytania do SQL: 67