Czy wiesz, że...
Statystycznie najwięcej rybiego mięsa spożywaj± mieszkańcy Islandii, Japonii, Korei Południowej, Fidżi oraz Portugalii - prawie 100 kilogramów rocznie.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 323
 Zalogowani 0
 Wszyscy 323

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj an"]W tym w±tku będę podawał wpłacone kwoty ...(18237) Mar 27, @ 16:07:40

lecek: Wielkanoc w Ustroniu. Zapowiedziałem małżonce, że ¶więto, ¶więtem ...(59104) Mar 26, @ 15:02:24

lecek: Pooszło. k ...(18237) Mar 26, @ 14:43:29

krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara... poszło k ...(18237) Mar 26, @ 14:00:16

artur: Poszło ...(18237) Mar 26, @ 10:30:05

krzysztofCz: Poszło k ...(18237) Mar 26, @ 07:09:09

jjjan: Nikt się nie kwapi więc jeżeli kto¶ chce wpłacić,, to proszę blik ...(18237) Mar 25, @ 20:19:56

mario_z: Dzisiaj spotkanie jajeczkowe nad wod±, oczywi¶cie bez wędki bym n ...(59104) Mar 24, @ 20:50:03

Krzysztof46: nic nie trzeba ,zbierajcie na nastepny rok i tyle w temacie ...(18237) Mar 24, @ 17:30:00

krzysztofCz: To komu mamy wpłacać ;question Kto¶ zapłacił, to trzeba Mu się ...(18237) Mar 24, @ 17:27:29


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2100
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1963
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1984
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2224
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2054
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2111
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2023
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2062
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2425
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2245
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Rybi pasztet.
Opublikował 11-12-2010 o godz. 11:55:00 Monk
Ryby na stół Wolfram napisał

Nie wiem jak u Was, ale na moich łowiskach najczę¶ciej bierze... drobnica - płotki, karaski okonki itp. Kiedy bierze ten drobiazg jak głupi, a żywców mam już dostateczny zapas, łowię ile się da, po skończeniu łowienia zabijam wszystkie na łowisku i do domu.



Tu zaczyna się bardzo czasochłonny proces sprawiania drobnicy, ale przy odrobinie wprawy do godzinki idzie się wyrobić. Robię tak, że najpierw skrobię wszystkie ( w wodzie), potem odcinam głowy i na końcu patroszę oraz płuczę. Tak idzie zdecydowanie szybciej.

Jak nie mam czasu wkładam oczyszczone rybki do zamrażarki, jak mam czas wykonuję następuj±ce czynno¶ci:

    1. Zagotowuję wodę w sporym garnku i wrzucam do niego ryby;
    2. Na wolnym ogniu gotuję 5-8 minut (drobnica przechodzi momentalnie);
    3. Wyci±gam rybki na przygotowany wcze¶niej talerz i czekam, aż trochę przestygn±. W tym czasie namaczam w wodzie bułkę, gotuję jedno jajko oraz obieram cebulę;
    4. Rybki przestygły, usuwam płetwy i oddzielam mięsko od kręgosłupów i żeber;
    5. Wł±czam maszynkę do mielenia, wrzucam obrane mięsko i ugotowane jajko oraz cebulę. Następnie wyciskam bułkę z wody i też mielę;
    6. Cało¶ć po zmieleniu mieszam i tu każdy ma pole do popisu: wg gustu, można dodacćróżne przyprawy. Oprócz soli i odrobiny maggi dodaję sok z cytryny (całej lub pół, w zależno¶ci od ilo¶ci masy), pieprz, łyżkę majonezu (można jeszcze doda miękkiego masła), dwie łyżeczki kocentratu pomidorowego. Można też poeksperymentowac z czosnkiem lub po prostu dodać przyprawę do ryb;
    7. Masę po zmieszaniu z przyprawami wkładam do lodówki i zostawiam przynajmniej na dobę dla przegryzienia.

Pasztet gotowy - na chleb jak znalazł, nawet bez masła. Można na górę położyć plasterek kiszonego ogórka - palce lizać.
Smacznego!

Wolfram


 
Pokrewne linki
· Więcej o Ryby na stół
· Napisane przez Monk


Najczęściej czytany artykuł o Ryby na stół:
Sandacz w ¶mietanie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Rybi pasztet. (Wynik: 1)
przez Monk dnia 11-12-2010 o godz. 11:56:21
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Przepis intryguj±cy, tylko to czyszczenie ryb nad wod±... ;))



Re: Rybi pasztet. (Wynik: 1)
przez grubyzwierz dnia 11-12-2010 o godz. 14:23:53
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.grubyzwierz.pl
No nie powiem, ¶linka poleciała zwłaszcza jak wyobraziłem sobie kromkę żytniego pieczywa z tym pasztetem i kawałkiem ogórka :) Jednak stałem się zbyt leniwy i pójdę na łatwiznę - kupię filety zamiast obierać ryby drobiazg :D



Re: Rybi pasztet. (Wynik: 1)
przez zabrze (bartusx@op.pl) dnia 11-12-2010 o godz. 14:49:51
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Z drobnic± teraz będzie ciężko, więc w markecie kupie jednego tęczaka :). Zjadłem przed chwil± obiad a po przeczytaniu tego przepisu zgłodniałem ;).



Re: Rybi pasztet. (Wynik: 1)
przez Darek (elektryk007@poczta.onet.pl) dnia 11-12-2010 o godz. 19:34:58
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
No to mamy ładny pasztet :-)


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.09 sekund :: Zapytania do SQL: 68