Czy wiesz, że...
DORSZ
Rekord Polski - 28,90 kg
Złoty medal - od 15,00 kg
Srebrny medal - 13,00 kg
Br±zowy medal - od 10,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 143
 Zalogowani 0
 Wszyscy 143

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380610) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380610) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380610) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380610) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59411) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380610) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59411) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. S± dwie faktury, każda za rok. N ...(380610) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(164) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: ¦więta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(164) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2242
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2131
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2100
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2154
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2067
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2108
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2472
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2290
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - ¦ledĽ w ¶mietanie
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
¦ledĽ w ¶mietanie
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Wojtass
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 03, 2003
Posty: 389

Kraj: Polska
Miejscowość: ŁódĽ
PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 9:45 am    Temat postu: ¦ledĽ w ¶mietanie Odpowiedz z cytatem

Witam,
Panowie i Panie jak w tytule, czy znacie przepis na dobrego ¶ledzika w ¶mietanie na wigilijny stół? usmiech idea:
wolfram
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 08, 2010
Posty: 400

Kraj: Polska
Miejscowość: gdzie¶ na ¦l±sku
PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 10:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może tu co¶ znajdziesz...
zabrze
Łowca Węgorza


Dołączył: Apr 05, 2003
Posty: 1857

Kraj: polska
PostWysłany: Pią Gru 21, 2012 10:02 am    Temat postu: Re: ¦ledĽ w ¶mietanie Odpowiedz z cytatem

Wojtass napisał:
Witam,
Panowie i Panie jak w tytule, czy znacie przepis na dobrego ¶ledzika w ¶mietanie na wigilijny stół? usmiech idea:

Też przył±czam się do pytania.
_________________
Bercik
art-nemo
Operator wędziska
Operator wędziska


Dołączył: Feb 05, 2007
Posty: 174

Kraj: Polska
Miejscowość: Knurów-¶l±skie
PostWysłany: Pią Gru 21, 2012 8:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kup 5 filetów matiasów ale żeby nie były żółte ,tylko snieżnobiałe.Zalej je wod± z mlekiem na 2-3godz.Przygotuj sos...Pół kubeczka kwasnej smietany,3 łyzki majonezu , jedna plaska łyzeczka musztardy,--ocet,sól,pieprz czarny do smaku..Smak ma być mocno wyrazny,słodko kwa¶ny,raczej bardziej słodki.Do sosu dodaj jedno jabłko koniecznie kwa¶ne pokrojone w drobn± kosteczkę i jedna cebulę..Ja daję surow± ,ale jak sledzie maj± poleżeć w lodówce to trzeba j± sparzyć wrz±tkiem.Cało¶ć poł±cz z pokrojonymi filetami i wymieszaj..jak czceszto ci podam przepis na sledzia z borowikami marynowanymi i cebul±..bajka..a wiem co¶ o tym bo gotuje zawodowo jakie¶ 15 lat..pozdro wink:
_________________
art-nemo
Zenon
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 26, 2003
Posty: 3967

Kraj: Polska
Miejscowość: GRUNWALD
PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 9:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

art-nemo napisał:
wiem co¶ o tym bo gotuje zawodowo jakie¶ 15 lat..pozdro wink:

plus kurs u pani Magdy G lol lol pozdrawiam Zenon
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 04, 2002
Posty: 7676

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 11:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Art: podaj proszę ten przepis. Może ¶ledzie po litewsku, które uwielbiam, zejd± na drugi plan?
Mój "domowy sewis kulinarny" również się t± postaci± ¶ledzika zainteresował. ;)
Robert
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 13, 2003
Posty: 3215

Kraj: Francja
Miejscowość: Selestat
PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 11:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na te z borowikami marynowanymi to chętnie wesoly. Mam akurat tegoroczny pokaĽny zbiór wink: Art, nie daj się długo prosić bo to już tuż, tuż wesoly
Wojtass
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Nov 03, 2003
Posty: 389

Kraj: Polska
Miejscowość: ŁódĽ
PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, że temat się rozwija. lol dzięki za przepisy panowie i czekam na więcej :P
zabrze
Łowca Węgorza


Dołączył: Apr 05, 2003
Posty: 1857

Kraj: polska
PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 8:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzekałbym, pogawędki kucharskie :P. ¦ledzik zrobiony 8).
_________________
Bercik
art-nemo
Operator wędziska
Operator wędziska


Dołączył: Feb 05, 2007
Posty: 174

Kraj: Polska
Miejscowość: Knurów-¶l±skie
PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 11:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzialamy..5 matiasów moczymy kilka godzin w samej wodzie.Robimy sos.Do miski wlewamy 5 łyzek dobrego oleju rzepakowego,2 łyzki oliwy z oliwek , 1 łyzke oleju lnianego (rewelacyjny smak ale trudny do zdobycia wink: )i łyżke octu.wszystko mocno doprawiamy do smaku sol±,cukrem i pieprzem czarnym najlepiej swieżo zmielonym,do cało¶ci mozna wkroic natkę zielonej pietruszki i dodać odrobine majeranku..Gdy sos jest gotowy obieramy ze skórki 2 duze ogórki kiszone,kroimy w drobna kostkę i dodajemy do sosu.Nastepnie bierzemy 2 srednie cebule ,obieramy,kroimy w 1,5 cm kostkę gotujemy kilka minut we wrzatku (z listkiem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego,)studzimy i też dodajemy sosu...Wymoczone ¶ledzie kroimy w poprzeczne paski i łaczymy z wczesniej przygotowanym sosem.Na samym końcu bierzemy kilka marynowanych grzybów,najlepiej borowików i kroimy w do¶ć grube kawałki zachowujac kształt grzyba.Łaczymy z sosem...smak gotowej potrawy ma być dosć zdecydowany,słodko-kwasny,z nuta majeranku i zielonej pietruszki,a najlepiej smakuje na nastepny dzień po przygotowaniu...smacznego.. pozdrawiam..art.
_________________
art-nemo
Robert
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Apr 13, 2003
Posty: 3215

Kraj: Francja
Miejscowość: Selestat
PostWysłany: Nie Gru 23, 2012 10:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Art wesoly. Żebym tylko jutro ¶ledzie dobre znalazł 8).
Nie zawsze się trafiaj±, a może będę miał szczę¶cie i na polskie trafie wesoly
the_animal
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Feb 11, 2007
Posty: 1971

Kraj: Polska
PostWysłany: Nie Gru 23, 2012 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

art-nemo napisał:
Dzialamy..5 matiasów moczymy kilka godzin w samej wodzie.Robimy sos.Do miski wlewamy 5 łyzek dobrego oleju rzepakowego,2 łyzki oliwy z oliwek , 1 łyzke oleju lnianego (rewelacyjny smak ale trudny do zdobycia wink: )i łyżke octu.wszystko mocno doprawiamy do smaku sol±,cukrem i pieprzem czarnym najlepiej swieżo zmielonym,do cało¶ci mozna wkroic natkę zielonej pietruszki i dodać odrobine majeranku..Gdy sos jest gotowy obieramy ze skórki 2 duze ogórki kiszone,kroimy w drobna kostkę i dodajemy do sosu.Nastepnie bierzemy 2 srednie cebule ,obieramy,kroimy w 1,5 cm kostkę gotujemy kilka minut we wrzatku (z listkiem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego,)studzimy i też dodajemy sosu...Wymoczone ¶ledzie kroimy w poprzeczne paski i łaczymy z wczesniej przygotowanym sosem.Na samym końcu bierzemy kilka marynowanych grzybów,najlepiej borowików i kroimy w do¶ć grube kawałki zachowujac kształt grzyba.Łaczymy z sosem...smak gotowej potrawy ma być dosć zdecydowany,słodko-kwasny,z nuta majeranku i zielonej pietruszki,a najlepiej smakuje na nastepny dzień po przygotowaniu...smacznego.. pozdrawiam..art.

A kolega tyle czasu ukrywał swój talent lol . Takie przepisy to perełki portalowe :P
_________________
www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl
Monk
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel


Dołączył: Aug 04, 2002
Posty: 7676

Kraj: Polska
Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Nie Gru 23, 2012 3:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NIew±tpliwie s± dobre, ale... pozostanę przy "litewskich". usmiech
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Za tre¶ci głoszone na forum dyskusyjnym odpowiedzialno¶ć ponosz± ich autorzy.
Korzystaj±c z forum akceptujesz ten REGULAMIN  System pomocy - FAQ

Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Forums ©
Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.11 sekund :: Zapytania do SQL: 57